MINISTRUL UCRAINEAN AL ENERGIEI: "Rachetele ruse au lovit 30% din infrastructura energetică a ţării"

V.G.
Internaţional / 12 octombrie 2022

"Rachetele ruse au lovit 30% din infrastructura energetică a ţării"

Rusia a lovit aproximativ 30% din infrastructura energetică a Ucrainei în atacurile cu rachete efectuate luni şi ieri, a anunţat ministrul ucrainean al Energiei Herman Haluşcenko, informează astăzi Reuters, potrivit Agerpres.

''Trimitem acest mesaj către partenerii noştri: trebuie să protejăm cerul'', a declarat Haluşcenko într-un interviu acordat postului american de televiziune CNN.

El a atenţionat că Rusia ignoră regulile internaţionale. ''Ruşilor nu le pasă de niciun fel de acorduri sau convenţii internaţionale'', a spus ministrul ucrainean.

Autorităţile de la Kiev le-au cerut ieri civililor să nu utilizeze aparate electrocasnice, precum maşini de spălat, pentru a economisi energia electrică, după ce în jur de 300 de localităţi în regiunile Kiev, Liov, Sumî, Ternopil şi Hmelniţki au rămas fără curent electric din cauza bombardamentelor masive ruse, soldate cu cel puţin 25 de morţi şi peste 100 de persoane rănite.

Ucraina anunţase luni că trebuie să-şi consolideze apărarea aeriană, în urma atacului intens cu rachete lansat în dimineaţa aceleiaşi zile de armata rusă asupra unor ţinte din Kiev şi din regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov, Ternopil şi Jitomir.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. PAI , VEDETI ??? CE TIE , NU-TI PLACE , ALTUIA NU-I FACE !!!!!!!!!!!!!!! CE-ATI AVUT CU PODUL ALA ????? V-ATI MAI SI BUCURAT , PE FATA , DE RAUL ALTUIA !!!!!!!!!!!!! ACUMA , STITI CUM E : ''''''' POMANA , SE INTOARCE '''''''' !!!!!!!!!!!!!! RANJETUL VOSTRU , SE PARE CA , V-A INCREMENIT PE FATA !!!!!!!! NU-I NIMIC , SA FITI SANATOSI , PITICUL VOSTRU , MAI PUTIN !!!!!!!!!!! MULT , MULT MAI PUTIN !!!!!!!!!!! VEDEM IN CONTINUARE !!!!!!!!!!!!!!!

    1. parca era un film candva: "un comunist acuza!"

    Ma dezgusta primitivismul rusilor, nu sunt de acord cu tratamentul minoritatilor din Ucraina, dar cel mai mult ma irita ca sunt sustinatorii ai ororilor astora care condamna vestul din spatele protectiei oferite de democratie! Pe astia trebuie sa ii suportam noi? Nu cred ca ar trebui. Sa ma scutiti de povestea propagandei din vest, rusii sunt chiar mandri de realizarile lor, fara perdea!

    1. Dar bombardamentele de la centrala nucleara Zaporojie nu te irita sau esti din aceia care spun ca rusii se autobombardeaza!

      Dar exploziile Ns1 si 2,cu pagube de 10 miliarde pt Ru si 9 pt Germania nu te oripileaza?

      Sa vezi raspunsuri cand Ru va fi acuzata ca si a lovit propriile gazoducte,in timt pot exploda platforme si alte conducte! 

      ma dezgusta si primitivismul propagandei rusilor

      Cunoscatorule in ale primitivismului. Poate nu ai observat, dar ucraina a devenit o SIRIE a europei de est. Atat teroristul PUTIN cat si DEMOCRATII mondiali,isi testeaza ultimele noutati in materie de armament. Nu le mai trebuiesc poligoane de incercare o fac pe teritoriul ucrainei si pe vietile ucrainienilor care nu au avut bani sa se duca la distractie in occident. CUM e turcu si pistolu. !

      Nu am treaba cu rusii,dar politica actuala a Ro este de un servilism fanariot fata de Sua si Gb,servilism care afecteaza inzestrarea militara,achizitii scumpe de armament fara offset,nu .ai producem explozibili,in caz de ceva,doar prin Bg te mai poti aproviziona cu munitie!

      Poti lua Patriot si Himars,daca te uiti pe cer sa vina avionul cu munitie,e de rau! 

    Scapati de sobolanul Zelensky si faceti pace!

    1. zise un Sobolan!

    Deci ieri tot vestul aplauda și jubila că un atac terorist a distrus podul Crimeeii.

    Acum fix ăia se plângocesc că rușii nu respectă legile internaționale.  

    Coerență, tată! 

    Aceste atacuri dovedesc că Rusia a fost foarte reținută in operațiunea militară evitând să distrugă așa cum poate, infrastructura energetică. A așteptat ca ukrainienii să iși arate talentele teroriste și acum toti văd efectul trecerii liniei roșii de către Ukr cu ajutorul MI6  

    1. Ce iti spune faptul ca atacurile cu rachete erau deja in pregatire inainte de explozia de la pod?

      Coerență, tată!  

      Macar daca distrugeau podul ala de tot,sa-l faca inutilizabil!Asa este,rusii oricum atacau, au atacat infrastructura energetica acum, in prag de iarna,sa-i faca pe ucraineni sa-l dea jos pe Zelenski,vor sa instaleze la Kiev o marioneta de-a lor,nu o marioneta de-a vestului.Au ales bine momentul de atac,daca atacau vara ar mai fi reparat ucrainenii cate ceva.Au pus mana si pe centrala de la Zaporojie,treburile nu au decurs taman cum isi dorea psihopatul de Putin dar este pe val,ii merge bine.

      confunzi ucrainienii cu romanii, aia lucreaza si pe frig

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb