MIRCEA GEOANĂ:  "Pandemia Covid-19 nu anulează riscurile de securitate la nivel global"

I.GHE.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 aprilie 2020

Ţările aliate trebuie să îşi menţină cheltuielile militare, deoarece pandemia Covid-19 nu face să dispară riscurile de securitate la nivel global, a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

El a menţionat că Alianţa nord-atlantică este implicată în depăşirea crizei provocată de pandemia de coronavirus: "Forţele noastre armate, capacitatea lor de planificare, capacitatea lor de a instala, ca şi în cazul armatei române, spitale de campanie, de a intra în zone de dezinfectare, în zone de ordine publică, în zone de control la frontiere uneori este extrem de valoroasă. În acelaşi timp, trebuie să spunem cu toată claritatea că această pandemie, oricât de dominantă ar fi ea din punct de vedere politic, economic şi psihologic nu face să dispară un arsenal de riscuri de securitate care sunt încă acolo şi care nu vor dispărea, poate chiar, Doamne fereşte, vor fi amplificate de această situaţie de fragilitate la nivel global. De aceea, din punctul nostru de vedere, a continua să investim în capabilităţi militare care sunt pregătite să facă faţă atât riscurilor pe care le cunoaştem deja, dar şi acestei noi provocări care este de o amplitudine fără precedent este în interesul ţărilor aliate".

În opinia secretarului general adjunct al NATO, cheltuielile militare ale statelor membre ar trebui menţinute în această perioadă, cu atât mai mult cu cât Alianţa Nord-Atlantică se implică şi ea în depăşirea crizei actuale.

Mircea Geoană spune că pandemia de coronavirus "este fără îndoială un eveniment epocal, care se întâmplă o dată la multe generaţii şi procesul de învăţare a lecţiilor acestei pandemii se află în plină derulare, la nivelul statelor membre NATO, statelor aliate la nivel european şi la nivel global".

El a precizat că Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a declanşat deja o analiză cu privire la impactul din punct de vedere securitar al pandemiei Covid-19.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Omul acesta se aude ce spune "Forţele noastre armate, capacitatea lor de planificare, capacitatea lor de a instala, ca şi în cazul armatei române, spitale de campanie, " spitalul de care vorbeste se tot instaleaza si nu se mai termina. Pana acum se termina razboiul. Ia vedeti in parametrii fabricantului ca are termen 2 zile pt instalare , pana la 10 zile cu sali de operatie si trasbordare cu tot. Ori pt o amarata de gripa ......Onde sunt aliatii lui Geoana. Cred ca fac afaceri. Asta umbla pe la straini si pe ai lui ai lasa balta...

    Eu zic sa mai luam niste miguri si tancuri si rachete si sa facem un parc de distractii cu ele ca oricum ruginesc prin romania sau poate pot fi folosite In spitale :))

    1. Fiecare tigan (fierar ) isi lauda ciocanul (folclor). Ce dracu sa zica si asta care mananca o paine extraalba de pe urma jocului cu masinute si rachetute fabulos de scumpe . Tichie de margaritar lipsesre .....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb