Mircea Geoană: PNL are aroganţa de a-şi imagina că PSD nu riscă o moţiune de cenzură

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 10 septembrie 2007

Mircea Geoană: PNL are aroganţa de a-şi imagina că PSD nu riscă o moţiune de cenzură

Partidul Naţional Liberal are aroganţa de a-şi imagina că Partidul Social Democrat nu riscă o moţiune de cenzură şi, din acest motiv, până nu se va ajunge la votul pentru moţiune, nu cred că liberalii vor opta pentru o negociere oficială, iar Partidul Democrat, în schimb, aşteaptă comanda de undeva de mai sus, a declarat, ieri preşedintele PSD, Mircea Geoană, citat de Rompres. În opinia sa, cele două formaţiuni "au, deocamdată, dispoziţie să-i determine pe anumiţi colegi din PSD să nu voteze moţiunea".

"Îi anunţ şi pe unii şi pe alţii că ştiu de acest plan şi că nu le va reuşi. Vor reuşi, în schimb, să se facă de râs dacă nu vor vota moţiunea cu bilele la vedere", a precizat Geoană.

Pe de altă parte, liderul social-democrat susţine că "nici acum canalele de comunicare cu cele două partide nu sunt închise, iar negocierile nu sunt blocate". "Declaraţiile dintr- acestea arogante că , care vin când de la liberali, când de la democraţi, nu sunt altceva decât mici ipocrizii politice pe care electoratul încă le mai permite partidelor. Nici PD şi nici PNL nu au curajul să dea un mandat formal pentru aceste negocieri şi preferă să discute pe holuri variante de compromis. Ambele partide se laudă cu politicieni la nivelul anului 2007, dar când vine vorba de practici, au rămas la nivelul anilor "90. Noi am spus foarte clar. Negociem cu orice partid capabil să-şi asume şi să pună în practică un program de guvernare în care să fie incluse proiectele PSD", a afirmat Mircea Geoană.

El şi-a exprimat regretul că reprezentanţii PNL şi PD "preferă însă o politică primitivă în care ura faţă de adversari este mai importantă decât respectul faţă de electorat". "Şi în 1996 şi în 2004, ura i-a adus pe liberali şi pe democraţi la guvernare şi, din acest motiv, îşi imaginează că tot prin ură vor putea câştiga viitoarele alegeri. (...) Pe lângă acest puritanism populist pe care îl afişează democraţii şi liberalii, există probabil şi calcule politice foarte concrete", a menţionat liderul PSD.

Mircea Geoana: Dacă nu voi reuşi să-mi respect promisiunea faţă de PSD şi electorat voi pleca alături de echipa de conducere

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a declarat că nu exclude depunerea mandatului echipei de conducere în cazul în care promisiunile faţă de PSD şi electorat vor fi încălcate. El şi-a exprimat însă speranţa că nu va fi cazul să se recurgă la un asemenea gest şi i-a acuzat pe "cei disperaţi că-şi văd ruinate iluziile" că avansează ideea potrivit căreia moţiunea de cenzură nu va avea succes. "Spre deosebire de alţi foşti lideri ai PSD, dacă nu voi reuşi să-mi respect promisiunea faţă de partid şi faţă de electoratul nostru, voi pleca, alături de echipa noastră de conducere. Sunt convins că nu va fi cazul. După alegerile parlamentare de anul viitor, tragem linia şi măsurăm. În orice caz, partidul nu se va întoarce în trecut, ci va merge înainte, scuturându-se definitv de balastul care nu ne face cinste, asumându-ne decisiv valorile stângii moderne, europene", a afirmat Mircea Geoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb