Mişcarea Populară a protestat, ieri, în faţa Guvernului, împotriva "abuzurilor USL"

Politică / 15 decembrie 2013

Mişcarea Populară a protestat, ieri, în faţa Guvernului, împotriva "abuzurilor USL"

Aproximativ 1.500 de persoane au participat, ieri, în Piaţa Victoriei, la un protest organizat de Mişcarea Populară, împotriva "abuzurilor USL", informează sursele de presă. Potrivit organizatorilor, prin modificările aduse Codului Penal, USL "continuă obiectivele loviturii de stat de anul trecut". Protestatarii au cerut demisia guvernului Ponta, dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate.

Manifestaţia a avut loc după ce majoritatea parlamentară a votat, marţi, o serie de modificări la Codul Penal, care scot parlamentarii şi pe preşedintele României de sub incidenţa obligaţiilor asimilate funcţiei publice şi dau primarilor şi şefilor de consilii judeţene posibilitatea de a lua decizii în conflict de interese fără să între sub incidenţa reglementărilor penale specifice.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a precizat: "Nu trebuie să uităm de ce ne-am adunat aici - marţea neagră a scos Mişcarea Populară în stradă. Marţea neagră va rămâne pentru mulţi ani de-acum încolo un moment nefericit pentru istoria noastră naţională, pentru identitatea noastră europeană. Mişcarea Populară a ieşit în stradă pentru că vrea să demonstreze clar că pe aici nu se trece. USL a trecut peste linia roşie, vrea să ne scoată în afara Europei, vrea să devenim cei mai săraci europeni, iar noi nu putem accepta aşa ceva. Am ieşit în stradă pentru ca Ponta şi Antonescu să înţeleagă un lucru foarte clar: toţi românii vor să fie în Europa, toţi parlamentarii să fie egali în faţă legii, nu există parlamentari care să se bucure de privilegii nici la Lisabona, nici la Madrid şi nici la Bucureşti. Dacă n-au furat, n-au minţit şi nu-i păcălesc pe români, n-au de ce să se teamă".

Spre finalul mitingului, şi preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a alăturat manifestaţiei din Piaţa Victoriei şi a cerut demisia Guvernului Ponta.

Ieri, Mihai-Răzvan Ungureanu a fost desemnat oficial candidatul Forţei Civice la alegerile prezidenţiale din 2014, în cadrul reuniunii Consiliului Naţional al formaţiunii.

La manifestaţie au mai participat fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, vicepreşedinte al Mişcării Populare, europarlamentarul Cristian Preda, trecut şi el în partidul Mişcarea Populară, precum şi sportiva Ruxandra Dragomir, preşedinta Organizaţiei de Femei a PMP.

Partidul Mişcarea Populară a anunţat, ieri, într-o reţea de socializare, că vrea să organizeze un protest împotriva "abuzurilor USL", între orele 12:00-14:00, în Piaţa Victoriei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu cred ca PMP va reusi sa deturneze directia spre PARTUID EXTREMIST . Fiecare clipa inn care guv Ponta intarzie guvernarea duce la deraierea democratiei. Cred ca primul carismatic vocal de la megafonul portabil din Piata Universitati (vezi Claudu Craciun) VA PRELUA INITIATIVA ..

    cat priveste MARTEA NEAGRA e clar ca si la furat baietii astia tot diletanti sunt.  

    who the fuck is partidul poporului ca sa reprezinte subiect de presa?....

    " vrea să ne scoată în afara Europei, vrea să devenim cei mai săraci europeni, iar noi nu putem accepta aşa ceva."--La fel ca si in legislatura anterioara se face o companie ANTI si nicidecum PRO. De ce avem nevoie de schimbare? Doar pentru ca firma OMV Petrom doreste schimbarea sau pentru ca BCR Erste Bank ar spune ca cine nu face 5% crestere economica trebuie sa predea fraiele guvernarii? Este dupa opinia mea prea multa pasiune care ar trebui sa-si aiba locul pe scena de teatru nu cea politica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb