Mişcări pe scena politică pentru crearea unui pol popular

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2004

PNŢCD a acceptat demisia lui Victor Ciorbea

Înfrîngerea dură din alegerile locale a celor două partide creştin-democrate (Acţiunea Populară şi PNŢCD) şi presiunile parlamentarilor populari europeni, care cer crearea unui partid popular puternic în ţara noastră, au generat mişcări importante pe scena politică de la noi. Ieri, conducerea PNŢCD a aprobat decizia lui Victor Ciorbea de a-şi da demisia din fruntea partidului, demisie care urmează să fie înaintată Delegaţiei Naţionale, la data de 3 iulie. Sarcinile de preşedinte ar urma să fie preluate de vicepreşedintele partidului, Gheorghe Ciuhandu, singurul ţărănist care a reuşit să-şi atingă obiectivul în alegerile locale - cîştigarea Primăriei din Timişoara. În ultimele zile, Victor Ciorbea, preşedintele singurului partid recunoscut de Internaţionala Creştin-Democrată, a căutat soluţii de salvare atît a partidului, cît şi a sa, negociind o eventuală fuziune cu umaniştii şi cu PRM, partide care au şanse să intre în Parlament la toamnă. După ce s-a întîlnit săptămîna trecută cu liderul PRM, Victor Ciorbea a avut o întrevedere şi cu preşedintele PUR, Dan Voiculescu. Liderul umanist s-a arătat tentat să îl racoleze pe Ciorbea, pe motiv că acesta nu a fost implicat, pe vremea mandatului său de premier, în scandaluri financiare. Declaraţiile "prietenoase" pe care le-au făcut cei doi lideri indică posibilitatea unei fuziuni între cele două partide, fiind ştiut faptul că PUR a mai făcut demersuri, în 2003, în sensul înscrierii sale în Internaţionala Creştin-Democrată.

Şi Corneliu Vadim Tudor s-a arătat dispus să îl racoleze pe Victor Ciorbea, pentru a-şi pecetlui schimbarea, dintr-un ultranaţionalist, într-un creştin pacifist. Nu ştim, însă, cum se vor împăca aceste tatonări, purtate de Victor Ciorbea, cu decizia sa de a-şi da demisia.

Reamintim că Partidul Popular European, cel mai puternic din Europa, face, de mai multă vreme, presiuni pentru crearea unui partid creştin-democrat puternic. Pînă şi premierul Adrian Năstase a fost convins să susţină consolidarea creştin-democraţiei din România. Nu trebuie uitat că europenii sînt dispuşi să finanţeze puternic un partid popular românesc, astfel că este posibil să asistăm la o bătălie puternică între PUR şi PRM pentru a atrage de partea lor marca ţărănistă, care le va asigura intrarea în clubul creştin-democrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb