Mitrea a depus recurs împotriva sentinţei penale din dosarul "Aviaţia Utilitară Bucureşti"

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2006

Primul termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie al recursului formulat de către Miron Mitrea, fostul ministru al transporturilor, împotriva sentinţei penale din dosarul privind "Aviaţia Utilitară Bucureşti" a avut loc ieri dimineaţă. Sentinţa menţionată desfiinţează Ordonanţa din 23 mai 2005 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, în ceea ce priveşte neînceperea urmăririi penale faţă de Miron Mitrea şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale.

Potrivit unui comunicat al "Aviaţia Utilitară Bucureşti" SA, societatea a depus, în data de 17 decembrie 2004, la PICCJ, o plângere penală împotriva lui Miron Mitrea, pe atunci ministru al transporturilor, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Iniţial, printr-o Ordonanţă, procurorul Ilie Mihai Eduard a dis-pus neînceperea urmăririi penale faţă de Miron Mitrea, dar SC "Aviaţia Utilitară Bucureşti" SA a atacat această decizie printr-o plângere adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi soluţionată prin sentinţa menţionată anterior.

Cosmin Barbu, director de comunicare în cadrul "Aviaţia Utilitară Bucureşti", ne-a declarat că recursul lui Miron Mitrea s-a judecat ieri şi că a rămas în pronunţare. "Procurorul de şedinţă a recomandat Înaltei Curţi res-pingerea recursului. Dacă judecătorii vor decide să respingă recursul, atunci dosarul lui Mitrea pleacă la Parchet", a adăugat domnia sa. Reprezentantul "Aviaţia Utilitară Bucureşti" ne-a mai spus că firma se află în continuare în litigiu cu Aeroportul Băneasa şi că proiectul de fuziune al acestui aeroport cu cel din Otopeni ascunde, de fapt, uriaşe interese imobiliare deoarece ocupă cel mai valoros teren din Capitală.

Pe 14 septembrie 2004, ICCJ a dat o decizie prin care obligă Ministerul Transporturilor să emită, pentru "Aviaţia Utilitară Bucureşti", un certificat de ates-tare a dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 89.830 mp teren din Băneasa. Conducerea societăţii susţine că fostul ministru a nesocotit deliberat hotărârea judecătorească, refuzând să emită documentul menţionat în Decizia Înaltei Curţi. Ulterior, conducerea SN "Aeroportul International Bucureşti Băneasa" SA, împotriva căreia au fost depuse plângeri penale în acest caz, şi care este cercetată de către DNA, a perfectat un schimb fraudulos de terenuri cu năşte persoane fizice, deposedând "Aviaţia Utilitară Bucureşti" de o importantă suprafaţă a terenului atribuit de către ICCJ.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb