"Mobilizarea parţială" a Rusiei pentru războiul din Ucraina a început haotic

F.D.
Internaţional / 26 septembrie 2022

"Mobilizarea parţială" a Rusiei pentru războiul din Ucraina a început haotic

"Mobilizarea parţială" a Rusiei pentru războiul din Ucraina a început haotic, pe fondul protestelor, al greşelilor de redactare şi al exodului de cetăţeni care fug din Rusia, în timp ce Kremlinul înăspreşte regulile privind sustragerea de la ordinele militare, transmite CNN. Peste 8.500 de ruşi au călătorit sâmbătă în Finlanda vecină pe cale terestră, spune oficialul Gărzii de Frontieră finlandeze, Matti Pitkäniitty, conform News.ro.

Unii locuitori din Republica Sakha din Extremul Orient al Rusiei au fost înrolaţi "din greşeală", deşi nu erau eligibili pentru mobilizare, cum ar fi taţii unor copii minori, potrivit unui lider local. "Toţi cei care au fost mobilizaţi din greşeală trebuie să se întoarcă înapoi. Această muncă a început deja", a declarat şeful republicii, Aisen Nikolaev, într-o postare pe Telegram, în urma unei reuniuni privind decretul prezidenţial de mobilizare parţială.

Anunţul mobilizării a declanşat demonstraţii împotriva războiului în întreaga ţară, care au fost rapid reprimate de poliţie. Cel puţin 1.472 de protestatari au fost reţinuţi în zeci de oraşe din Rusia începând de sâmbătă, potrivit grupului independent de monitorizare a protestelor OVD-Info.

De asemenea, a declanşat un exod din Rusia, deoarece bărbaţii de vârstă militară fug din ţară pentru a nu risca să fie recrutaţi, înregistrările video arătând cozi lungi la punctele de trecere a frontierei terestre în mai multe ţări vecine, precum şi o creştere bruscă a tarifelor aeriene şi zboruri epuizate în ultimele zile.

Peste 8.500 de ruşi au călătorit sâmbătă în Finlanda vecină pe cale terestră, potrivit oficialului Gărzii de Frontieră finlandeze, Matti Pitkäniitty. Cifra a reprezentat o creştere de 62% faţă de sâmbăta precedentă, a precizat acesta pe Twitter.

Punctul de trecere a frontierei Vaalimaa, în sud-estul Finlandei, a fost cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei pentru ruşii care intră în ţară, a precizat Pitkäniitty într-un alt tweet duminică, adăugând că la ora locală 8.00 a.m. coada era de aproximativ 500 de metri (546 de metri).

Ksenia Thorstrom, o deputată municipală rusă din Sankt Petersburg care a părăsit Rusia, a calificat mobilizarea drept o "decizie foarte nepopulară", în comentarii făcute sâmbătă pentru CNN.

"Nu mă aşteptam ca Putin să facă acest lucru", a declarat Thorstrom, arătând protestele din întreaga ţară şi adăugând că "atunci când primul şoc va trece, rezistenţa va creşte".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dezinformare tipica mass-media nato.

    La fiecare 2-3 filmulete care arata cateva zeci, putine sute de persoane protestand, eu personal am vazut peste zece filmulete cu sute de oameni intrand in avion, in autocare, in trenuri, in ordine, respectand misiunea de aparare a tarii cu care au fost incredintati de Rusia. 

    Este o dezinformare sa spui ca mobilizarea a inceput haotic. Ca au existat si locuri unde s-au facut greseli, este adevarat. Insa in imensa ei majoritate, mobilizarea se desfasoara cu o disciplina si FERMITATE care daca ar fi cu adevarat aratata de mass-media catre publicul occidental, acesta s-ar ingrozi. Si s-ar destepta din uriasa minciuna in care este tinut de autocratii europeni de la Bruxelles.

    Fermitatea cu care aproape 80% dintre rusi sprijina razboiul impotriva NATO ar trebui sa va sperie. Pentru ca asta arata ca exista o mare partea a problemei pe care nu o stiti. Masacrarea rusilor din Donbas in ultimii 8 ani, politica nazista de exterminare a culturii ruse, a limbii, a minoritatilor la fel, v-ar cutremura. Hotararea rusilor este de granit, implacabila. Iar europenii viseaza cai verzi pe pereti in timp ce sunt mintiti cu aceeasi gratie si dezinvoltura cu care li se spunea ca vaccinul este "sigur" si ca va preveni infectia. Stiati ca vaccinul recent aprobat pentru Omicron a fost testat doar pe cativa soareci? Si ca marele sef al Pfizer a facut Covid a doua oara in ultimele 2-3 luni? Si el insusi a spus "nu am apucat sa ma vaccinez cu vaccinul nou"? Cum nu, Bourla? Ca vaccinul este aprobat de cel putin 2-3 saptamani si documentatia a fost depusa de vreo 2 luni? De ce nu te-ai vaccinat cu el? Poate pentru ca stiai ca a fost testat doar pe soareci? Ghinion. 

    1. PS: cifra sprijinului popular este publicata de Levada, un institut "independent" de sondare a opiniei publice care primeste finantare de la NED, National Endowment for Democracy, adica de la Guv SUA. O fi independent de Rusia, dar este "dependent" de SUA.

      Bula , vezi ca e loc de mercenar in armata rusa , mergi si lupta contra nazistilor

      Trol rus detectat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb