Modificarea legii de reabilitare termică, în dezbatere doar până luni

(A.T.)
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 18 februarie 2009

Proiectul de ordonanţă de urgenţă elaborat de noua conducere a Ministerului Dezvoltării pentru îmbunătăţirea programului naţional de reabilitare termică mai rămâne în dezbatere publică până pe 23 februarie. Proiectul îşi propune să scurteze semnificativ timpul de implementare a reabilitării unui bloc, care este, potrivit legislaţiei actuale, de trei ani. Nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă arată că aplicarea actualelor prevederi legislative a condus la reabilitarea, până la sfârşitul anului 2008, a numai 89 de blocuri de locuinţe, cu aproximativ 1.900 de apartamente.

Printre măsurile care vor fi analizate de noul Guvern sunt sprijinirea financiară a familiilor în dificultate şi a asociaţiilor de proprietari cu resurse insuficiente, pentru realizarea lucrărilor de reabilitare. Astfel, primăriile pot achita şi partea lor de lucrări, urmând să-şi recupereze banii în timp. Noul sistem de finanţare propus este: 50% din alocaţii de la bugetul de stat, 30% din fondurile primăriilor şi 20% din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi/sau din alte surse legal constituite.

Întreaga documentaţie de proiectare va fi elaborată printr-un singur contract de servicii, atribuit printr-o procedură unică de achiziţii publice, pentru pachete de blocuri de locuinţe cu caracteristici similare ale anvelopei. Pentru adoptarea unor soluţii tehnice unitare de realizare a lucrărilor specifice de izolare termică a blocurilor de locuinţe şi scurtarea perioadelor de elaborare a documentaţiilor, coordonatorii locali vor putea grupa, în vederea contractării lucrărilor, blocurile de locuinţe în funcţie de perioade de proiectare/construire, sisteme similare de realizare constructivă a anvelopei, regim de înălţime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb