Modificări în Codul BVB

F.A.
Piaţa de Capital / 5 ianuarie 2009

Companiile care doresc listarea la bursă, dar şi menţinerea la cota Bursei de Valori Bucureşti (BVB) începând cu data de 1 ianuarie 2009, trebuie să îndeplinească noile criterii ale Codului BVB.

Astfel, pentru a fi admisă şi a se menţine la categoria I a BVB, o companie trebuie să aibă capitaluri proprii sau media capitalizării pe ultimele şase luni de 30 milioane de euro faţă de opt milioane, până acum.

De asemenea, compania listată la categoria I trebuie să prezinte un plan de afaceri pe trei ani, faţă de doi ani cât era prevăzut anterior şi să îndeplinească noi criterii de lichiditate - acţiunile să fi fost tranzacţionate în 90 la sută din zile într-un an, cu o medie de 28 de tranzacţii pe zi şi cu o valoare medie zilnică a tranzacţiilor de 45.000 de lei.

Pentru Categoria a II-a, numărul mediu zilnic de tranzacţii a fost majorat de la două la cinci tranzacţii pe zi, iar valoarea medie a operaţiunilor de la 3.000 lei la 5.000 lei.

În plus, emitenţii de la cele două categorii trebuie să declare că s-au conformat cu cel puţin 14 principii din cele 19 ale Codului de Guvernanţă Corporativă pe parcursul ultimului an calendaristic.

Totodată, emitenţii vor fi obligaţi să transmită orice informaţie relevantă fie cu cel puţin 60 de minute înaintea începerii sesiunii burseire, fie după închiderea acesteia.

În cazul în care o comapnie listată transmite Bursei un comunicat care conţine informaţii care pot influenţa semnificativ cotaţiile, BVB poate decide suspendarea temporară de la tranzacţionare pentru o perioadă de cel puţin 30 de minute, care poate fi extinsă până la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb