MOL Grup anunţă că încheie procesul de achiziţie a Grupului Aurora

I.I.
Companii / 11 noiembrie 2019

MOL Grup anunţă că încheie procesul de achiziţie a Grupului Aurora

Grupul ungar MOL Grup a anunţat luni că încheie procesul de achiziţie a Grupului german Aurora, şi îşi consolidează prezenţa în segmentul materialelor compozite pe bază de reciclare şi poziţia sa ca furnizor pentru industria de automobile.

"Ca urmare a obţinerii avizelor necesare tranzacţiei, Grupul MOL anunţă că, începând de la 31 octombrie 2019, a achiziţionat 100% din acţiunile Aurora, o companie Germană din materiale composite de plastic. Ca urmare a acestei achiziţii, Grupul MOL îşi consolidează poziţia în segmentul materialelor compozite sustenabile, reciclate şi ca furnizor pentru industria de automobile", arată MOL într-un comunicat.

Grupul MOL şi Aurora se angajează să crească în continuare afacerea în Germania, dar şi să se extindă în Europa Centrală şi de Est.

MOL Group este un furnizor de polimeri puri şi arată că se află permanent în căutare de oportunităţi pentru a-şi extinde lanţul valoric în segmentul petrochimiei către produse cu valoare adăugată mare.

"Pentru a atinge acest obiectiv, MOL îşi propune să maximizeze sinergiile cu portofoliul său actual de produse pe bază de polimeri, atât prin dezvoltarea din resurse proprii cât şi prin achiziţii, pentru a obţine expertiză şi capabilităţi de înaltă performanţă în domeniul compuşilor chimici pe baza de polimeri puri sau plastic reciclat. Odată cu achiziţionarea Aurora, MOL Group îşi extinde portofoliul de produse datorită expertizei Aurora în ingineria de materiale plastice şi materiale pe bază de polipropilenă reciclată", informează grupul.

Aurora are unităţi de producţie situate în apropiere de fabrici auto şi clustere de conversie a materialelor plastice în Baden-Wurttemberg, Germania. Colectează deşeurile de plastic industriale, le reciclează şi apoi perfecţionează proprietăţile materialului într-un plastic îmbunătăţit care se potriveşte cerinţelor clienţilor din industria producătoare auto.

Obiectivul MOL pe termen lung este de a accelera creşterea ulterioară pe piaţă, reducând totodată amprenta asupra mediului.

"Achiziţia este o altă etapă importantă în călătoria de transformare a Grupului MOL pentru a deveni principalul jucător în industria chimică din ECE, după parteneriatul cu APK german pentru reciclarea plasticului", mai arată MOL.

Cu Aurora în portofoliu, Grupul MOL îşi poate creşte amprenta în sectorul auto, un segment strategic pentru MOL, în timp ce răspunde nevoilor de produse mai sustenabile din partea clienţilor săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb