MOLDOVA: Igor Dodon susţine că alegerile anticipate pun în pericol sănătatea cetăţenilor, dar vrea paradă militară pe 9 mai

J.P.
Internaţional / 29 aprilie 2021

Igor Dodon susţine că alegerile anticipate pun în pericol sănătatea cetăţenilor, dar vrea paradă militară pe 9 mai

Igor Dodon o critică pe Maia Sandu pentru organizarea alegerilor anticipate la 11 iulie şi susţine că scrutinul ar pune în pericol cetăţenii din cauza situaţiei pandemice. În paralel însă, Dodon vreo organizarea unei parade militare la 9 mai, deşi specialiştii avertizează că evenimentele cu mulţi participanţi pot duce la apariţia unor focare de coronavirus, relatează G4media.

"Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectaţi ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu şi coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuşi cetăţenii Moldovei, dacă Curţii Constituţionale aservite politic nu-i pasă de Constituţie şi ei toţi împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-şi asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă", a scris Dodon pe Facebook după ce Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului şi a anunţat alegeri anticipate pe 11 iulie.

În schimb, Dodon a invoca organizarea unei parade militare la 9 mai, data la care Rusia celebrează victoria asupra regimului nazist în Al Doilea Război Mondial: "La parada din 9 Mai, noi va trebui să demonstrăm unitatea noastră, pentru memoria strămoşilor noştri, dar şi pentru a confirma credinţa şi valorile noastre. Fără divergenţe şi fără egoism de partid. Doar aşa, cetăţenii statalişti vor putea obţine majoritatea în parlament. Numai aşa, poporul moldovenesc va putea învinge la aceste alegeri".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb