Monedele din Europa Centrală şi-au revenit după îngrijorările provocate de criza politică din Germania

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 noiembrie 2017

Monedele statelor din Europa Centrală şi-au revenit ieri, după ce anterior au fost afectate de îngrijorările provocate de eşecul negocierilor de formare a unei noi coaliţii de guvernare în Germania, informează Reuters, conform Agerpres.

Duminică, după mai multe săptămâni de convorbiri cu blocul conservator al cancelarului Merkel şi cu "Verzii'' (ecologişti), Partidul Liber-Democrat (FDP, pro-business) s-a retras în mod neaşteptat de la negocieri.

Germania este principala piaţă de export şi, de asemenea, principala sursă de investiţii pentru statele din Europa Centrală, astfel încât perspectiva incapacităţii formării unui nou guvern condus de Angela Merkel a îngrijorat pieţele, cel puţin pentru o scurtă perioadă de timp.

Coroana cehă, zlotul polonez, forintul ungar şi leul românesc au înregistrat scăderi cuprinse între 0,3 şi 0,6% în raport cu dolarul înainte ca vânzările să încetinească şi cursul de schimb să îşi revină în jurul orei 10:00 GMT. Ulterior, acţiunile poloneze au crescut cu 0,7%, după ce şi principalul indice bursier din Germania a recuperat pierderile înregistrate anterior.

"Acest colaps al discuţiilor pentru formarea unei coaliţii în Germania nu ar trebui să aibă niciun impact pe termen lung asupra monedelor din Europa Centrală pentru că în cel mai pesimist scenariu vor avea loc noi alegeri", a apreciat Petr Krpata, analist la ING.

Potrivit acestuia, atenţia pieţelor se va concentra săptămâna aceasta pe Africa de Sud, care ar putea fi retrogradată vineri de S&P şi Moody's, ultimele agenţii de evaluare care îi mai atribuie un rating de tip investment grade.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb