Monica Macovei atacă frontal Baroul Bucureşti în "cazul Năstase"

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 octombrie 2013

Monica Macovei atacă frontal Baroul Bucureşti în "cazul Năstase"

Decizia Consiliului Baroului Bucureşti ca Adrian Năstase să rămână avocat a stârnit controverse. O poziţie foarte virulentă a avut-o şi europarlamentarul PDL Monica Macovei care, într-o postare pe blog, consideră că prin această hotărâre s-a creat un precedent periculos pentru breasla avocaţilor: " Membrii Consiliului Baroului Bucureşti care au votat menţinerea condamnatului Năstase ca avocat au creat un precedent periculos, au dezonorat profesia de avocat, deşi datoria lor este să protejeze onoarea profesiei. Consiliul Baroului Bucureşti şi-a asumat decizia menţinerii condamnatului Adrian Năstase în breasla avocaţilor, stabilind implicit ca faptele de corupţie şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie nu sunt de natură să afecteze prestigiul profesiei. Înţelegem, astfel, că aceste infracţiuni nu sunt atât de grave pentru cei care au votat să facă zid în jurul condamnatului Năstase încât să îl excludă din profesie după ce a fost condamnat definitiv. Sau ştiu şi ei că sunt grave, dar au alte motive? Menţinerea condamnatului Năstase în Baroul Bucureşti este o insultă pentru avocaţii corecţi şi profesionişti din România. Membrii Consiliului Baroului Bucureşti care vor să fie în continuare colegi cu condamnatul Năstase demonstrează că nu le pasă de credibilitatea profesiei de avocat, de scăderea încrederii în avocaţi şi în justiţie şi nici de lege. Reamintesc că legea profesiei de avocat obliga Consiliul Baroului Bucureşti să-l excludă pe condamnatul Năstase din avocatură. Articolul 14, lit. a) din Legea 51/1995 prevede că este nedemn să fie avocat "cel condamnat definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei".

Consiliul Baroului Bucureşti a decis la începutul acestei săptămâni că Adrian Năstase poate rămâne avocat, apreciind că faptele care au stat la baza condamnării fostului premier nu au afectat calitatea de avocat, a anunţat decanul instituţiei, Ion Ilie Iordăchescu. Pe de altă parte, Adrian Năstase a fost dat afară de la Universitatea Bucureşti, unde activa ca profesor în cadrul Facultăţii de Drept, în urma deciziei de condamnare din dosarul "Trofeul calităţii". La vremea respectivă, Universitatea Bucureşti a precizat că a reziliat contractul lui Năstase pentru că acesta a fost condamnat definitiv pentru corupţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Exista avocati corupti unii dovediti, avocati corupti nedovediti si avocati incoruptibili. Probabil ca Baroul Bucuresti considera ca nu trebuiesc discriminati avocatii corupti dovediti !

    Decizia este o pata neagra pe obrazul tuturor avocatilor din Romania. 

    CURAT ROMANESTE SI AVOCATESTE!

    cORB LA cORB NU-SI SCOATE OCHII! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb