Monica Macovei propune amânarea de descărcare de gestiune pentru trei Agenţii europene, pentru anul financiar 2010

F. A.
Comunicate de presă / 15 martie 2012

Monica Macovei, raportor al Parlamentului European pentru descărcarea de gestiune a Agenţiilor europene pentru anul financiar 2010, a propus amânarea descărcării de gestiune şi, implicit, amânarea închiderii conturilor pentru Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) şi Agenţia Europeană de Mediu (EEA).

Propunerea Monicăi Macovei este motivată de cazurile de posibile conflicte de interese semnalate la aceste agenţii, de lipsa unor informaţii complete privind unele achiziţii publice şi de costurile ridicate pentru consiliile de administraţie, în special la EFSA. Monica Macovei a solicitat măsuri până pe 30 iunie 2012.

În ceea ce priveşte Curtea Europeană de Conturi (ECA), Monica Macovei semnalează în proiectul Raportului general privind descărcarea de gestiune a Agenţiilor europene că, în ciuda cererilor repetate ale Parlamentului European, Curtea nu a prezentat raportul special privind o analiză comparativă a costurilor Agenţiilor europene, deşi acest raport era planificat pentru 2011. Mai mult, în februarie 2012, preşedintele Curţii de Conturi a trimis preşedintelui Parlamentului European un document cu date privind diverse costuri şi alte aspecte financiare legate de Agenţii, din perioada 2008-2010, indicând însă că acesta nu este "raportul special" planificat de ECA, că datele nu sunt de natură publică şi că acestea ar trebui utilizate pentru următoarea descărcare de gestiune, deşi datele respective se opresc la anul 2010. Monica Macovei precizează că atitudinea Curţii de Conturi nu este constructivă şi solicită publicarea acestor informaţii şi utilizarea lor în raportul pentru anul financiar 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb