Moody"s: Băncile din ţările arabe au rezistat cu bine la criză

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iunie 2010

Agenţia de evaluare financiară Moody"s a estimat, ieri, că băncile din ţările arabe au fost bine protejate de efectele recentei crize financiare globale şi ale recesiunii, însă se confruntă în continuare cu provocări care variază de la o ţară la alta, informează un comunicat, citat de Agerpres.

Într-un raport dedicat sectorului bancar din ţările arabe, agenţia de rating citează printre motivele care explică această rezistenţă: "expunerea minimală la criza subprime şi sprijinul guvernamental". Unul din factorii care au făcut ca băncile din lumea arabă să aibă o expunere mică la activele de tip subprime este interesul scăzut pentru câştiguri peste hotare în condiţiile în care pieţele domestice oferă perspective mult mai bune.

"Cu toate acestea, există în continuare provocări iar actuala criză nu a făcut decât să scoată în evidenţă profilul de risc diferit al băncilor, contribuind la slăbirea unora şi întărirea altora", a declarat analistul Moody"s, Anouar Hassoune.

Moody"s a subliniat că menţine o perspectivă stabilă pentru majoritatea sistemelor bancare din lumea arabă, în schimb în cazul Bahreinului, Kuweitului şi Emiratelor Arabe Unite, perspectiva este negativă. "Aceste trei sisteme bancare au fost cele mai afectate de lipsa de lichidităţi, de căderea bruscă a preţului activelor şi de impactul negativ suferit de o serie de instituţii specializate ca urmare a strategiei de finanţare şi de creşterea cazurilor de incapacitate de plată", a declarat Anouar Hassoune.

În regiunea Orientului Mijlociu şi Africii de Nord, Moody"s acordă ratinguri pentru un număr de 69 de bănci, dintre care 49 în ţările membre ale Consiliului de Cooperare a Golfului (CCG: Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit şi Oman), 13 în Africa de Nord şi şapte în Levant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb