"Moody"s": Perspectiva ratingului Greciei rămâne negativă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 ianuarie 2010

"Moody"s": Perspectiva ratingului Greciei rămâne negativă

Programul de stabilitate şi creştere al guvernului Greciei, prezentat săptămâna trecută Comisiei Europene, este în concordanţă cu actualul rating "A2" acordat de "Moody"s Investors Service" pentru obligaţiunile de stat în valută şi în monedă locală emise de statul elen, a anunţat, ieri, agenţia de evaluare.

Totuşi, din cauza lipsei certitudinii care priveşte abilitatea guvernului grec de a implementa programul, "Moody"s" apreciază că perspectiva ratingului rămâne negativă.

Grecia are posibilitatea, prin noul program, să majoreze colectarea şi generarea de venituri din taxe, apreciază Moody"s. Per ansamblu, agenţia consideră că planul guvernului elen de restabilire a credibilităţii fiscale, reformarea sistemului de taxare şi combaterea evaziunii fiscale este relativ bine construit, cel puţin pe termen scurt.

În decembrie 2009, "Moody"s" a revizuit, în scădere de la "A1" la "A2", ratingurile pentru obligaţiunile de stat în valută şi în monedă locală emise de guvernul Greciei.

De menţionat că miniştrii de finanţe din zona euro (Eurogrup) au stabilit, în cadrul unei reuniuni des-făşurate luni, în Luxemburg, că Grecia ar putea fi nevoită să accelereze eforturile de ieşire din criza fiscală naţională, care ameninţă să se răspândească şi în alte state din regiune.

"Executivul grec este conştient de amploarea problemelor cu care se confruntă ţara", a spus Jean-Claude Juncker, liderul Eurogrupului, adăugând: "Măsurile stabilite de autorităţile Greciei reprezintă un pas în direcţia bună, însă trebuie să vedem dacă sunt suficiente".

Grecia vrea să-şi diminueze cheltuielile publice cu aproape 10 miliarde de euro anul acesta, astfel încât să-şi reducă deficitul bugetar de la 12,7% din PIB în 2009, la 8,7% la finele anului curent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb