Moş Crăciun şi clasa politică!

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Politică / 20 decembrie 2013

Moş Crăciun şi clasa politică!

În marea lui generozitate, Moş Crăciun aduce cadouri la toată lumea, mai mari sau mai mici, după buget, am fi tentaţi să spunem, dar în ultimele zile ne-am lămurit cum stă treaba cu bugetul, aşa că ne ferim să-l mai invocăm de teamă să nu ne trezim cu o nouă taxă.

Anul acesta îl rugăm pe darnicul Moş să facă o excepţie, de dragul nostru, al muritorilor de rând, şi să nu ofere absolut nimic politicienilor. Chiar nu merită după toate dezamăgirile pe care ni le-au oferit în acest an. Nu a existat formaţiune sau alianţă să nu ne fi servit un mic prilej de insatisfacţie. 2013 a fost anul în care clasa politică a ratat toate momentele importante, excelând în bâlbe, maşinaţiuni şi compromisuri, totul pentru a-şi menţine actualele posturi călduţe sau în speranţa obţinerii unora noi. Am asistat neputincioşi la un festin de legi cu dedicaţie, decizii luate şi apoi întoarse, trocuri din cele mai bizare, trădări sinistre pe ruta clasicului traseism, toate învelite într-o glazură de minciună care nici măcar nu mai provoacă roşeaţă în obraji. Preşedintele are atitudine de prim-ministru, premierul se comportă ca un viitor locuitor la Palatul Cotroceni, opoziţia e ultra-înţelegătoare cu puterea, iar partidele din arcul guvernamental fac opoziţie unul altuia, tot acest amalgam de neînţeles provocând pierderi - financiare, dar şi de imagine - pe bandă rulantă. E uimitor să vezi oameni care, în timp ce îşi umplu propriile buzunare, încearcă să te convingă că toate eforturile lor sunt canalizate exclusiv pentru binele general, un bine care de la o zi la alta se simte tot mai rău.

Cum probabil Moşul, mai înţelegător decât putem noi să înţelegem, va trece totuşi cu sania trasă de reni şi pe la vilele aleşilor, ca să nu rămânem mai prejos ar trebui să ne mobilizăm şi să oferim promisiunea unor viitoare cadouri. Nu acum, ci cu ocazia celor două scrutine, când putem să dăm fiecărui politician după merite.

Binele se întoarce, dar şi opusul său!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb