"Moş Nicolae" poate oferi Bucureştiului meciuri ale Euro 2020

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 19 noiembrie 2012

"Moş Nicolae" poate oferi Bucureştiului meciuri ale Euro 2020

Proiectul aparent utopic al preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, de a aduce meciuri ale turneului final Euro 2020 la Bucureşti poate prinde contur la începutul lunii viitoare. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Bild, că proiectul ca Euro 2020 să se dispute în 13 sau mai multe ţări poate deveni realitate foarte repede, dacă va întruni majoritatea în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al forului european din 6 decembrie. Toată ches-tiunea este una formală, de fiecare dată propunerile preşedintelui UEFA fiind aprobate de către Comitetul Executiv. Marea dilemă este legată de selectarea celor 13 oraşe gazdă, dar cum Platini a ajuns în fruntea forului fotbalistic european graţie voturilor federaţiilor din Europa de Est, care au înclinat decisiv balanţa la momentul alegerilor, cu siguranţă că se va revanşa, mai ales că unul din principalele sale proiecte vizează dezvoltarea fotbalului din această zonă a continentului. Cum Polonia şi Ucraina au găzduit deja un turneu final de campionat european, iar Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova nu au încă un stadion la nivelul Arenei Naţionale, Bucureştiul are o mare şansă să se afle printre gazdele Euro 2020.

Michel Platini şi-a expus deja ideea în faţa preşedinţilor marilor federaţii de fotbal europene, având acordul lor pentru acest proiect : "Trebuie să aşteptăm mai întâi Comitetul Executiv al UEFA din 6 decembrie. Dacă va fi majoritate, o decizie poate fi luată foarte repede. Am discutat despre această frumoasă idee cu preşedintele DFB (n.r. - Federaţia Germană de Fotbal), Wolf-gang Niersbach, şi cu alţi preşedinţi. Sentimentul meu este că există o largă majoritate favorabilă acestui plan. Dar nu putem detalia nimic înaintea deciziei Comitetului Executiv". Wolfgang Niersbach a afirmat săptămâna trecută că subiectul acesta a fost discutat de biroul director al forului pe care îl conduce şi ideea de a avea meciuri din cadrul Euro 2020 disputate în Germania este "seducătoare".

În data de 7 noiembrie, Mircea Sandu a anunţat că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să se numere printre oraşele ce vor găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei: "Am avut o discuţie cu primarul general şi l-am anunţat că m-am adresat la UEFA pentru ca Bucureştiul să organizeze, împreună cu alte 12 oraşe, în 2020, când se aniversează 60 de ani de la prima competiţie europeană interţări. Azi am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta înseamnă că va trebui să completăm un caiet de sarcini în care politicul este angrenat în sensul investiţiilor, telecomunicaţii, locuri de cazare, în dezvoltarea infrastructării stradale, aeorporturi, gări. Până în 2014-2015, când se vor decide oraşele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini şi aici sunt angajamente ale statului român, ale Capitalei faţă de organizatori". La finalul Campionatului European, găzduit în această vară de Polonia şi Ucraina, preşedintele UEFA a vorbit în premieră de ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în mai multe oraşe din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb