Moţiunea de cenzură întocmită de PSD - un sumar al nerealizărilor guvernului Cîţu

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2021

Pentru ca România să iasă dintr-o continuă criză politică, economică şi socială este nevoie ca guvernul Cîţu să plece urgent de la conducerea ţării, arată social-democraţii în textul moţiunii de cenzură pe care l-au publicat, ieri, pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Moţiunea de cenzură întocmită de parlamentarii social-democraţi arată ridicolul în care a ajuns clasa politică din ţara noastră. În trei pagini şi jumătate, PSD explică de ce trebuie demis guvernul Cîţu, printre motive numărându-se explozia preţurilor, lipsa măsurilor de sprijin pentru mediul privat de afaceri, subfinanţarea acordată fermierilor, ratarea ţintelor propuse pentru modernizarea sistemului public de sănătate, PNRR şi problemele cu justiţia pe care premierul le-a avut în urmă cu 21 de ani pe tărâm american.

Spre deosebire de moţiunea PSD, George Simion, copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor declara, ieri, în Parlament, că textul moţiunii întocmit de formaţiunea sa politică are 18 pagini şi că este posibil să fie modificat după ce reprezentanţii USRPLUS au afirmat că, în cazul în care Florin Cîţu nu va demisiona din fruntea guvernului, vor introduce o moţiune de cenzură împreună cu cei de la AUR.

În moţiunea de cenzură întocmită de PSD se arată că fiecare român este mai sărac cu 560 euro după măsurile luate de guvernul Cîţu, în condiţiile în care puterea de cumpărare a scăzut, conform statisticilor oficiale cu peste 12%. Social-democraţii amintesc că preţurile au crescut cu peste 65% la gaze, 45% la electricitate, 54% la combustibil, ceea a atras o majorare cu 14% a preţurilor la alimentele de bază şi cu 25% a preţului medicamentelor.

În privinţa mediului privat de afaceri, social-democraţii amintesc că anul acesta, în timpul guvernării Cîţu, au fost radiate, în primele şapte luni, cu 34% mai multe firme decât anul trecut, în plină pandemie, şi pun acest fapt pe seama anulării măsurii 3 - granturi pentru investiţii şi a întârzierii acordării sprijinului pentru sectorul HoReCa, fără a nominaliza însă faptul că de aceste lucruri se ocupă reprezentantul USRPLUS din fruntea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui. Acelaşi mod subtil de scriere a moţiunii este şi la PNRR şi absorbţia de fonduri europene, unde problemele sunt puse tot în cârca premierului, deşi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene este condus de Cristian Ghinea, reprezentantul USRPLUS, precum şi la Sănătate, unde ministru este Ioana Mihăilă, de la aceeaşi formaţiune politică.

"Fiecare zi cu guvernul Cîţu în funcţie este încă o zi în care viaţa românilor va fi şi mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităţilor locale blocată, iar viitorul ţării marcat de o îndatorare toxică ce va afecta generaţii întregi. De aceea, întreg guvernul Cîţu trebuie să plece", concluzionează parlamentarii PSD

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb