"Motorola" plăteşte aproape 4 miliarde de dolari pentru "Symbol Technologies"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 septembrie 2006

Compania americană "Motorola" Inc., al doilea producător mondial de telefoane mobile, a decis să cumpere "Symbol Technologies" Inc., în schimbul căreia va plăti 3,9 miliarde de dolari în numerar. Astfel, "Motorola" îşi extinde activităţile pe piaţa scanerelor pentru coduri de bare.

Investitorii "Symbol Technologies" vor primi 15 dolari pentru fiecare acţiune pe care o deţin, ceea ce înseamnă cu 18% mai mult decât preţul de închidere al titlurilor "Symbol" la data de 15 septembrie (12,71 dolari). Menţionăm că ulterior acestei date au apărut speculaţiile privind afacerea dintre cele două companii. În 18 septembrie, acţiunile "Symbol" au încheiat sesiunea bursieră de la New York cu un curs de14,67 dolari/titlu.

În urma tranzacţiei, "Motorola" va deveni cel mai mare distribuitor de scanere manuale de coduri de bare, piaţa de profil ridicându-se la 2,4 miliarde de dolari.

Scanerele de coduri de bare sunt mult mai profitabile decât produsele de consum precum telefoanele, susţin analiştii. Anterior achiziţiei "Symbol", vânzările "Motorola" în domeniul scanerelor fără fir au fost izolate. În urmă cu doi ani, compania a obţinut un contract cu Serviciile Poştale din SUA, în baza căruia producea şi furniza piese pentru scanerele de coduri de bare. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de trei ani, iar "Motorola" a obţinut din această afacere 300 de milioane de dolari. "Symbol" a pierdut licitaţia pentru acest contract.

Directorul executiv al "Symbol", Sal Iannuzzi, îşi concentrează atenţia pe noi produse şi limitarea cheltuielilor, în vederea creşterii profitabilităţii. Vânzările "Symbol" au sporit cu numai 2% în 2005, după ce, în 2004, acestea consemnaseră o ascensiune de 13%.

În urma achiziţiei, "Symbol" va permite "Motorola" şi accesul pe piaţa produselor de identificare a frecvenţelor radio, al cărei potenţial de creştere este, de asemenea, ridicat.

Afacerea dintre cele două părţi se va finaliza la sfârşitul anului în curs ori la începutul lui 2007, iar oficialii "Motorola" spun că efectele asupra profiturilor, respectiv creşterea acestora, vor fi resimţite în anul următor finalizării tranzacţiei.

Conducerea "Motorola" declară că achiziţia "Symbol", societate care îşi va păstra sediul din Holtsville, New York, nu va afecta programul de răscumpărare a acţiunilor.

Analiştii sunt de părere că achiziţia "Symbol Technologies" de către "Motorola" va marca o schimbare în strategia companiei, dat fiind că fabricantul de telefoane va avea o nouă linie de produse. Experţii arată că, în ultimii ani, "Motorola" a realizat achiziţii de mică dimensiune, pentru care a plătit între 100 şi 400 de milioane de dolari. Acum, însă, compania plăteşte aproape 4 miliarde de dolari pentru societatea pe care o preia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb