Murad vrea să mai investească 20 milioane de euro pe Litoral şi să vândă 5 hoteluri

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 19 octombrie 2011

Omul de afaceri de origine libaneză Mohammad Murad intenţionează să investească în următorii doi ani circa 20 de milioane de euro în patru hoteluri la Năvodari şi să vândă cinci hoteluri pe care le deţine în Mamaia şi în staţiunile din sudul Litoralului. "Vreau să ajung la cel puţin 5.000 de locuri de cazare la Năvodari, în Phoenicia Resort. Adică să devină o mică staţiune. Acum avem 1.800 de locuri de cazare şi sper ca în doi ani să ajungem la 5.000 de locuri", a declarat Mohammad Murad, citat de Mediafax.

Omul de afaceri are peste 5.000 de locuri de cazare în 11 structuri hoteliere din România, dintre care cinci în Bucureşti şi şase pe Litoral. Dintre acestea, circa 1.700 de locuri sunt în Bucureşti. Murad a afirmat că va începe anul viitor construcţia la Năvodari a patru hoteluri de patru stele, care vor cumula 3.200 de locuri. "Fiecare 1.000 de locuri de cazare costă în jur de 6 milioane de euro, deci cele 3.200 vor necesita o inves-tiţie de aproximativ 20 de milioane de euro. Avem deja o parte din bani, dar căutăm şi finanţare. Suntem în discuţii cu mai multe instituţii financiare", a spus omul de afaceri.

Investiţiile în cele 1.800 de locuri de cazare pe care Murad le deţine deja la Năvodari au depăşit 20 de milioane de euro, incluzând terenul şi infrastructura. Din cele 12 hectare de teren cumpărate, complexul Phoenicia Resort ocupă doar un sfert.

Potrivit lui Murad, hotelurile din Năvodari şi Majestic, din nordul staţiunii Mamaia, au avut un grad de ocupare bun în acest an, spre deosebire de cele din sudul Litoralului.

Murad a spus: "Şi eu aş vinde pentru că vreau să grupez toate locurile de cazare în Năvodari, iar banii pe care i-aş lua i-aş investi acolo. Avem câte un hotel în Jupiter, Olimp şi Neptun şi două în Mamaia (Majestic şi Perla). Toată lumea are câte un hotel, dar nimeni nu are o mică staţiune. Aşa nu mai ai probleme nici cu muzica, nici cu siguranţa. Încercăm să ne concentrăm pe Năvodari, pentru că e foarte greu să promovezi o staţiune dacă ai doar un hotel. Din păcate, zona de sud a avut de suferit, din mai multe motive, şi am simţit acest lucru pe pielea noastră".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb