Muşat & Asociaţii şi Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligaţiuni din sectorul gazelor naturale

A.D.
Comunicate de presă / 14 octombrie

Sursa foto: Musat & Asociatii

Sursa foto: Musat & Asociatii

Muşat & Asociaţii, în colaborare cu firma de avocatură internaţională Hogan Lovells, a asistat Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, cu capital de stat, în implementarea unui program EMTN cu o valoare totală de 1,5 mld. euro şi emiterea primei tranşe de obligaţiuni în valoare de 500 mil. euro, potrivit unui comunicat la redacţie.

Proiectul a fost unul dintre cele mai complexe desfăşurate pe piaţa de capital, după listarea duală a Romgaz din 2013 pe Bursa de Valori de la Bucureşti şi pe cea din Londra. Mandatul a inclus asistenţă cu privire la redactarea prospectului de bază al programului, negocierea termenilor finali, negocierea documentelor tranzacţiei cu băncile intermediare (Deed of Covenant, Fiscal Agency Agreement, Programme Agreement), precum şi a documentelor corporative de aprobare la nivelul Consiliului de Administraţie, respectiv celelalte documente necesare înfiinţării programului şi a admiterii la tranzacţionare a obligaţiunilor.

Obligaţiunile, listate pe Bursa din Luxemburg, au generat un interes semnificativ din partea investitorilor internaţionali, cererea ridicându-se la 6 mld. euro.

Cu aceeaşi ocazie, Muşat & Asociaţii a asistat Romgaz în contractarea unei facilităţi de credit în valoare de 150 mil. euro de la Banca Transilvania, se transmite în comunicat.

Asistenţa juridică acordată Romgaz reprezintă încă o dovadă a expertizei extinse a echipei Muşat & Asociaţii şi a capacităţii de a acorda asistenţă juridică în proiecte majore la nivel local şi internaţional, care contribuie semnificativ la dezvoltarea şi diversificarea pieţei.

Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de dl. Gheorghe Muşat, unul dintre cei mai experimentaţi avocaţi de business din România, cu o experienţă remarcabilă pe pieţele de capital şi în tranzacţii internaţionale şi de Paul Buta (Managing Partner) şi Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner).

"Suntem onoraţi să fim parte din acest proiect istoric pe piaţa de capital locală şi europeană, care a generat un interes extraordinar din partea marilor investitori internaţionali - prima emisiune de obligaţiuni din sectorul energiei şi al gazelor naturale.Mulţumim echipei Romgaz pentru încrederea acordată şi pentru colaborarea impecabilă care a dus la implementarea cu succes a acestui proiect. Ne bucurăm să vedem un interes atât de ridicat pentru această emisiune de obligaţiuni în rândul investitorilor internaţionali, deoarece acest lucru subliniază încă o dată poziţia strategică a Romgaz şi a României, în general, în sectorul energetic regional", a declarat dl. Paul Buta, Managing Partner, Muşat & Asociaţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2933
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9421
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.9505

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb