Mustafa Karadayi, primul candidat de origine turcă care va participa la alegerile prezidenţiale din Bulgaria

G.U.
Internaţional / 12 noiembrie 2021

Mustafa Karadayi, primul candidat de origine turcă care va participa la alegerile prezidenţiale din Bulgaria

Un candidat că origine turcă va participa pentru prima dată la alegerile prezidenţiale din Bulgaria ce vor avea loc duminică, relatează Daily Sabah.

Partidul Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DSP) l-a nominalizat pe Mustafa Karadayi pentru a candida la preşedinţie.

Bulgaria are duminică a treia rundă de alegeri parlamentare din acest an, care se desfăşoară în acelaşi timp cu scrutinul prezidenţial. Aproape 12.000 de centre de vot vor fi înfiinţate în ţară, iar cetăţenii bulgari care locuiesc în străinătate, inclusiv în Turcia, vor putea vota în 775 de centre.

Hasan Azis, vicepreşedintele Partidului Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DSP) şi primar al oraşului Kardzhali, o provincie cu o populaţie densă de musulmani şi turci, a cerut cetăţenilor să voteze cu înţelepciune.

Întrucât Hasan Azis nu putea vorbi turcă în timpul campaniei, în conformitate cu legea electorală din Bulgaria, acesta a vorbit cu Agenţia Anadolu (AA) în bulgară.

Acesta a menţionat că, pentru prima dată în 32 de ani, un candidat de origine turcă a fost nominalizat la preşedinţie.

"Aceste alegeri reprezintă un moment istoric în dezvoltarea democratică atât a partidului nostru, cât şi a Bulgariei. Suntem în favoarea susţinerii candidatului nostru. Ne aşteptăm la acest sprijin atât în Bulgaria, cât şi în Europa, SUA şi Turcia, unde locuiesc cetăţenii bulgari", a declarat Hasan Azis.

De asemenea, acesta a adăugat că partidul s-a dovedit a fi unul cu responsabilitate naţională din ziua în care a fost fondat.

"Din cei 24 de candidaţi la preşedinţie şi vicepreşedinţie din Bulgaria, doar Partidul Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi i-a nominalizat pe Karadayi şi pe deputatul Parlamentului European Iskra Mihaylova, etnic turc şi etnic bulgar, drept simbol al unităţii naţiunii noastre. De ce nu ar trebui să fie ales un turc etnic precum Mustafa Karadayi în Bulgaria? Cred că societatea bulgară şi noi toţi suntem pregătiţi pentru asta acum", a adăugat acesta.

Între timp, turcii care locuiesc în Bulgaria speră la un preşedinte care să acorde prioritate intereselor poporului.

Omul de afaceri Metin Hasan a declarat pentru AA că se aşteaptă ca preşedintele să trateze pe toată lumea în mod egal, notează sursa citată.

"Ma aştept ca preşedintele să se apropie de oameni cu căldură, nu ridicând pumnul în aer, ci îmbrăţişând poporul", a precizat Hasan.

Mumin Çavuşoğlu, un pensionar în vârstă de 70 de ani, a precizat că turcii trăiau în captivitate în timpul erei dictatorului comunist destituit Todor Jivkov cu zeci de ani în urmă.

"Fie ca Allah să binecuvânteze Partidul Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi. Ei au apărut şi am început să trăim ca oamenii. Oamenii ar trebui să aibă credinţe religioase. Ar trebui să recunoască drepturile tuturor", a adăugat Çavuşoğlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb