MWC BARCELONA 2023:  Huawei spune că este necesară cooperarea în industrie pentru accelerarea prosperităţii 5G

G.D.
Companii / 2 martie 2023

Huawei spune că este necesară cooperarea în industrie pentru accelerarea prosperităţii 5G

Preşedintele Huawei Carrier BG, Li Peng, a ţinut un discurs la MWC Barcelona 2023 despre regândirea modelelor de afaceri 5G, consolidarea acoperirii 5G şi reinventarea tehnologiilor 5G, conform unui comunicat remis redacţiei. În discursul său, Li a împărtăşit informaţii despre experienţa utilizatorului şi despre dezvoltarea recentă a 5G. Acesta a declarat că industria trebuie să lucreze împreună pentru a accelera prosperitatea 5G.

Potrivit sursei citate, 5G s-a dezvoltat rapid de când a intrat în uz comercial în urmă cu trei ani. Până la sfârşitul anului 2022, peste 1 miliard de utilizatori 5G au urmărit fluxuri de conţinut la o calitate mare ale evenimentelor sportive internaţionale majore, iar peste 10 milioane de gospodării au dobândit acces la 5G. "5G a avut nevoie doar de trei ani pentru a egala progresul înregistrat de 4G în cinci ani. Din această perspectivă, 5G este deja un succes", a spus Li.

Cu toate acestea, acoperirea 5G este încă neuniformă între diferite regiuni şi ţări. Unii consumatori se aşteaptă la o experienţă 5G mai bună. În acelaşi timp şi digitalizarea industriei are nevoi mari de la această tehnologie. "Pentru a obţine un succes 5G şi mai mare, industria trebuie să regândească modelele de afaceri 5G, să consolideze acoperirea 5G şi să reinventeze tehnologiile 5G", a menţionat Li.

Adevărata valoare a 5G îşi are originea în dorinţa naturală a oamenilor de a avea experienţe mai bune. Un studiu recent a constatat că dopamina produsă de creierul uman atunci când o persoană vizionează un videoclip HD de trei minute este egală cu cantitatea produsă în timpul unei alergări de 30 de minute.

Pe măsură ce capabilităţile reţelei 5G se îmbunătăţesc, utilizatorii pot viziona videoclipuri la o definiţie mai înaltă, ceea ce creează un nou standard pentru experienţele de generaţie următoare. 70% dintre utilizatori sunt deja dispuşi să plătească pentru experienţe 5G mai bune. Acest lucru înseamnă că transportatorii pot adopta modelul network-as-a-service (NaaS) pentru a promova un ecosistem mai ofertant de aplicaţii şi conţinut 5G, subliniază sursa citată.

Cu capacităţi de reţea mai puternice, operatorii vor putea, de asemenea, să se extindă şi mai mult în pieţele interne şi IMM-urile. Încă există 200 de milioane de linii de bandă largă din cupru în întreaga lume care trebuie modernizate urgent, în timp ce peste 60 de milioane de IMM-uri doresc acces la servicii de linii închiriate. Un operator european a atins deja un scor "Net Promoter" (NPS) de peste 90% şi şi-a crescut venitul mediu pe utilizator (ARPU) cu peste 60% prin furnizarea de 5G FWA.

Acoperirea 5G mai răspândită îi ajută pe operatori să monetizeze mai bine experienţa. Acest lucru este confirmat prin prisma experienţei primilor 20 de operatori de reţele 5G, care au obţinut anul trecut o creştere semnificativă a ARPU şi a veniturilor în comparaţie cu media globală.

Operatorii globali lucrează la extinderea acoperirii 5G de la exterior la interior şi de la urban la zonele suburbane şi rurale. Prin creşterea acoperirii staţiilor de bază 5G şi permiţând semnalelor să pătrundă mai bine prin pereţi şi clădiri, mai mulţi utilizatori se pot bucura de experienţe îmbunătăţite.

Inovaţia în echipamentele pentru staţiile de bază 5G va fi necesară şi pentru a oferi o acoperire mai extinsă. În acest sens, în 2022, Huawei a lansat MetaAAU, a treia generaţie de AAU pentru staţiile de bază 5G. În comparaţie cu omologul său din generaţia anterioară, MetaAAU oferă o capacitate şi o acoperire cu aproximativ 30% mai mari, ceea ce îl face o alegere principală pentru operatorii care urmăresc o acoperire 5G mai extinsă.

În acest an, Huawei a lansat şi Meta BladeAAU, permiţând implementarea simplă a reţelelor 2G, 3G, 4G şi 5G pe un singur pol.

Privind către viitor, operatorii de top lucrează acum îndeaproape cu 3GPP pentru a avansa standardul 5G şi a face saltul la 5.5G. 5.5G se va extinde pornind de la 5G, dar va fi mai rapid, mai automatizat şi mai inteligent decât 5G şi va suporta mai multe benzi de frecvenţă.

5.5G va oferi capabilităţi de reţea de 10 ori mai mari, ceea ce va aduce de 100 de ori mai multe oportunităţi. Videoclipul free-viewpoint, integrarea soluţiilor de cloud în cadrul întreprinderilor, reţelele mobile private, IoT pasiv şi detectarea şi comunicarea integrate se vor dezvolta rapid datorită acestor progrese în 5G.

La sfârşitul discursului său, Li a subliniat că toţi partenerii din industrie vor trebui să lucreze împreună şi să inoveze non-stop pentru a accelera acest salt în prosperitatea 5G, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb