Năstase pune serviciile secrete în acelaşi coş cu ouăle

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2005

Dacă problema TVR şi SRR s-a definitivat ieri, în plenul camerelor reunite, unde numai PD s-a împotrivit numirii noilor Consilii de Administraţie, ideea promovată de preşedintele Traian Băsescu privind crearea unei comunităţi de informaţii cu centrul la Cotroceni dă încă bătăi de cap Coaliţiei. Şeful statului se războieşte în prezent cu şeful Guvernului pe marginea serviciilor de informaţii. Traian Băsescu vrea ca serviciile speciale să fie centralizate la preşedinţie, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu vrea să păstreze cea mai mare parte a informaţiilor în ograda guvernamentală. Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD, Adrian Năstase, susţine că Traian Băsescu intenţionează să creeze un monopol de putere, încercînd să atragă toate informaţiile care i-ar putea servi în scopuri personale, la Palatul Cotroceni. Adrian Năstase mai spune că, în timpul guvernării sale, a controlat 80% din informaţii, în special cele provenite de la SRI. Mai mult, Adrian Năstase susţine că nu este specialist în serviciile secrete, însă ne-a îndrumat tendenţios, în cadrul conferinţei, să cerem mai multe detalii de la anumiţi ziarişti specializaţi în această problemă.

Preşedintele executiv al PSD a ţinut să mai facă uz încă o dată de ouăle sale de la Cornu, asemănînd comunitatea de informaţii cu un coş în care nimeni nu doreşte să pună toate ouăle. Cu toate acestea, Adrian Năstase nu respinge ideea centralizării tuturor serviciilor, doar că este de părere că ele ar trebui să rămînă totuşi autonome.

Deşi nu s-a discutat încă problema spinoasă care provoacă o nouă criză între cele două palate (Cotroceni şi Victoria), pediştii merg, bineînţeles, pe mîna lui Traian Băsescu. Dar nici premierul nu se lasă. Supărat că PD a început deja să vehiculeze nume privind şeful viitorului serviciu reunit, Călin Popescu Tăriceanu dă semne de nelinişte. Purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolăescu, nu a dorit să ne prezinte poziţia oficială a partidului, însă ne-a asigurat că astăzi va fi luată o decizie la nivelul Coaliţiei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb