"Naşul TV" a strâns primii 37.000 de euro în oferta publică

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2012

"Naşul TV" a strâns primii 37.000 de euro în oferta publică

Finanţarea unei televiziuni prin subscripţie publică pare o idee năstruşnică, însă, tocmai de aceea, nu ar fi de mirare dacă ea ar avea priză la investitori.

Realizatorul TV Radu Moraru vrea să strângă două milioane de euro pentru finanţarea unei noi televiziuni (n.r. Naşul TV), printr-o ofertă lansată vinerea trecută şi care urmează să se încheie la 30 martie. Pentru aceşti bani, el pune la bătaie 20% din staţia TV.

Fondatorii, Radu Moraru însuşi, o firmă pe care o controlează şi colaboratorii săi, au subscris restul acţiunilor, în sumă de 8 milioane de euro.

Ideea inedită a lui Radu Moraru îi pune la treabă pe funcţionarii CEC Bank, instituţia care colectează subscrierile.

Oferta a început cu dreptul, ne-a spus Naşul Radu Moraru, după ce a primit primele statistici de la bancă: "Până la prânz (n.r. ieri), au fost subscrise acţiuni în sumă de 93.963 lei, 15.152 euro şi 130 dolari (n.r aproximativ 37.000 euro, în total). Trebuie să ţinem cont că vineri a fost prima zi, iar lucrurile s-au mişcat mai greu".

Dacă oamenii ar continua acest ritm de subscriere, oferta s-ar încheia cu succes (n.r. 1,7 milioane de euro strânşi), având în vedere că pentru acest rezultat este nevoie de o subscriere de 25% din titlurile oferite.

Cine doreşte să facă parte din afacerea "Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii" poate subscrie acţiuni în valoare de 440 lei, 104,56 euro sau 129,85 dolari.

Subscrierea se poate realiza prin transfer bancar intern sau internaţional sau depunerea sumei la sucursalele CEC Bank, potrivit pros-pectului de emisiune.

Potrivit lui Radu Moraru, ideea finanţării prin subscripţie publică a venit de la fanii emisiunii Naşul (n.r. pe care o realiza la B1 TV şi apoi la Zece TV).

Jurnalistul nu exclude chiar să lis-teze compania pe bursă, însă nu în viitorul apropiat.

Radu Moraru ne-a mai precizat că televiziunea Naşul TV se va lansa înainte să se finalizeze subscripţia publică şi va merge înainte indiferent de rezultatul ofertei. După înfiinţarea "Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii", televiziunea ar urma să fie preluată de această societate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Si unde se listeaza Nasul TV? La ce bursa? Sau cumperi actiuni si mori cu ele, neputand sa le vinzi decat daca vrea domnul Moraru sa ti le rascumpere?

    1. Draga domnule Investitor,

      actiunea are sansa mari de izbanda, asta doar insa in cazul care se poate stabili ca o platforma de tipul promovarii unor valori aflate in deriva. Exemplu explicarea legaturiloe macroeconomice si influenta factorilor politici asupra deciziilor financiare, fiscale care vor fi reflectate in realitatile sociale. Uitati-va la Quest Means Business. Cu reportaje zilnice de pe piata capital din New York, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong si de la sedintele de politica monetara BCE.Am o singura propunere: As numi televiziunea CDS-TV (Count Dracula Spirit Team Valachei). Pana la sfarsitul lunii februarie putem scrie prospectul in limba germana si facem raportarea in IFRS, ca sa nu existe dubii. Motto-ul canalului ar trebui inca pus la punct. Asteptam solutii.  

      oferta aceasta este autorizata?

      Stimate domnule Anonim,

      intrebarea dumneavoastra este prea generala. In momentul in care prospectul a fost redactat se supune atentiei comisiei mobiliare care poate lua decizia acceptarii sau respingerii acestei oferte. Cine doreste o listare pe aceasta bursa nu trebuie sa vina cu ideea ca ar putea ciupi cateva milioane prin cateva folii powerpoint si a degustarii organizate cu ocazia gongului initial. In plus trebuie sa luati in considerare si dezavantajul pe care il mostenim datorita unor remarci in presa financiara internationala legate de calitatea fiintei umane romanesti. De fapt dumneavoastra ar trebui sa convingeti dublu un investitor la aceleasi performante financiare. Insa asta ar trebui sa va motiveze sa va impliniti acest vis. Goethe a spus: " Egal ceea ce vrei sa faci, sau visezi ca ai putea sa realizezi, INCEPE". Un prim pas ar fi iesirea din anonimat. 

    se putea si mai rau ;)

    Deci sa inteleg ca Nasul este dispus sa arunce cu averea personala pe fereastra ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb