NELU TĂTARU: "Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic"

S.B.
Miscellanea / 11 august 2020

"Aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt ventilaţi mecanic"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat azi că aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt conectaţi la ventilatoare, informează Hotnews.

"Orice caz nou la Terapie Intensivă înseamnă şi un pacient în stare gravă. (...) Din ce avem noi în acest moment, 480 de cazuri, să ne gândim că în jur de 150 sunt pe ventilatoare, ceilalţi sunt în stadii intermediare de insuficienţe respiratorii care nu necesită ventilaţie mecanică. (...) Noi avem spitale dedicate fază I, fază II şi de suport care în acest moment pot asigura până la 1.034 de paturi de terapie intensivă, în contextul în care săptămânile trecute vorbeam de 840 de paturi. Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forţăm", a spus Tătaru, la Digi 24.

Referindu-se la începerea anului şcolar, ministrul a afirmat că au fost stabilite reguli pentru toate cele trei scenarii.

"Noi vrem să se înceapă un an şcolar normal, faţă în faţă, cu un copil care să meargă la şcoală, dar dacă acum o săptămână specificam că, din cele 3.200 de localităţi, 2.826 erau într-o zonă verde şi atunci puteam merge la şcoală cu toţi copiii, trebuie să gestionăm mersul la şcoală şi cu capacitatea acestor şcoli de a asigura nişte norme de protecţie şi nişte reguli sanitare. În condiţiile în care vom păstra o evoluţie favorabilă sau rămânem pe un platou, putem să ne gândim să avem cele trei scenarii pe care să le putem aplica la dispoziţia DSP, inspectoratelor şcolare judeţene, comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă adaptată la fiecare unitate, să putem gestiona prezenţa cât mai multor copii la şcoală cu precauţiile pe care le menţionam. (...) În condiţiile în care fiecare gestionează atât circuite, desfăşurarea orelor, a pauzelor în condiţii normale şi respectând acele reguli, putem spera că vom avea cât mai mulţi copii la începutul anului şcolar. Am stabilit reguli pentru toate scenariile în vederea aplicării acestor proceduri de începere a anului şcolar", a spus Nelu Tătaru, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E vremea dictaturii medicale, a spus un medic tampit la tv.

    Vai vai ce mai mintiti, cum puteti dormi noaptea?? Ba asa zis jurnalistilor, voi nu aveti copii, voua nu va pasa de diactatura medicala? cum puteti publica aceste minciuni, cum naiba va spala pe creier facultatea pe care o faceti? sunt perplexa ca nu a-ti inteles ca unde merge unul merge toti! vaai de c*** vostru

    Dupe ce "DICTATURA MEDICALA",a fost declarata oficial de strambul felcer de dispensar comunal IMBRI,iata ca vine si seful de la ministerul sanatatii,doctorul care opera apendicitele cetatenilor din botosani,pus ministru peste sanatatea-mortala a romanilor care impreuna cu suprazeul din sanatatea romanilor,ayatolahul arafat (dovedit un pic de hot de cei de la curtea de conturi} si ne spune ca de bine ce au supervizat si coordonat ei epidemia de covid,romanii mor pe capete care in mintea lui tataru,este in crestere dar si in descrestere.La asa judecata ma intreb daca nu cumva,tataru ,a dat peste sticla de {lagavulin} a lui orban si a {supt} ce mai erea in sticla.In toate tarile din lume infectarile si mortalitatea cauzate de coronavirus a scazut numai in romania,se imbolnavesc mii de romani si mor romanii mai ceva ca si pui de gaina .Insa in ciuda acestei cresteri,arafat si tataru,se lauda cu maretele si performantele sistemului medical pe care il conduc.Cei doi {corifei} uita sa le spuna romanilor ca un sfert din cei imbolnaviti sunt cei care lucreaza in sistemul medical.Laudama gura,ca o sati dau bautura.!

    nea nelule, si mandolina e ventilat mecanic, dar nu va dati seama! chiar si pe matale te banui de ventilare mecanica!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb