NELU TĂTARU: "Pacienţii cu coronavirus pot cere să fie externaţi"

A.P.
Politică / 3 iulie 2020

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri, că lucrează la un proiect de lege care să reglementeze procedurile după decizia CCR prin care carantina a fost declarată neconstituţională deoarece a fost impusă prin ordin de ministru şi nu prin proiect de lege, conform Radio Europa Liberă.

"Lucrăm la un proiect legislativ, suntem în măsură să reglementăm articolele care sunt declarate neconstituţionale. Izolarea trebuie să existe, internarea persoanelor cu simptomatologie trebuie să fie necesară. Avem focare care se nasc dincolo de cele pe care le ştiam vechi", a afirmat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la guvern.

El a arătat că, în actuala situaţie legislativă, un pacient infectat cu coronavirus poate cere să fie externat.

"Medicul curant decide externarea, se poate face externarea la cerere. Recomandarea de externare trebuie să existe. Atâta timp cât vor respecta izolarea la domiciliu, putem spune că pacientul îşi poate asuma măsura", a precizat ministrul Sănătăţii.

Tătaru a mai declarat că pacienţii infectaţi cu coronavirus care vor să iasă pe propria răspundere din spital vor răspunde în faţa legii, în temeiul articolului pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dacă se va dovedi, în urma unei anchete epidemiologice, că sunt responsabili de infectarea altor persoane.

Ministrul a subliniat că măsurile de izolare sunt cele care au dus la rezultatele care au existat până acum.

"În pofida a tot ce se discută, a tot ce se întrevede pe fake news-uri, rămâne o regulă de bază. Pentru cei care primesc această recomandare de izolare rămâne, dincolo de decizia CCR, acel articol de zădărnicire a bolii", a atras atenţia Tătaru.

În acest moment nu există pericolul instituirii stării de urgenţă, a mai precizat Nelu Tătaru, ci se fac evaluări dacă va fi prelungită starea de alertă după 15 iulie.

"În acest moment nu avem acest pericol al stării de urgenţă. Gestionăm numărul de cazuri. Gândim, ca şi evouţie, până pe 15 iulie, dacă e necesară prelungirea stării de alertă sau nu", a declarat Nelu Tătaru.

Despre situaţia în care se află secţiile ATI, unele dintre eleocupate la capacitate maximă, ministrul Sănătăţii a declarat că sunt cazuri particulare care pot fi ţinute încă sub control, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Manipulare grosolana marca Bursuc - oamenii asimptomatici sunt, pana la proba contrarie oameni liberi si au dreptul constitutional sa manifeste opozitie la internarea cu forta, in calitate de fiinte libere, divine si suverane.

    Acest bursuc nu intelege ca e abuz sa duca un om in spital, impotriva vointei lui dupa care sa-l puna sa depuna o crerere daca vrea sa plece de acolo.

    Niste stalinisti nenorociti.  

    de acum ne vom vedea visul cu ochii: sa ajungem din urma Germania, Franta,Italia,SUA...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb