NEPI a achiziţionat Shopping City Sibiu de la Argo Group, într-o tranzacţie de 100 milioane de euro

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 28 iunie 2016

Grupul de companii de real estate NEPI a achiziţionat parcul de retail Shopping City Sibiu de la Argo Group, într-o tranzacţie de 100 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Prima fază a Shopping City Sibiu a fost deschisă în noiembrie 2006, ulterior proiectul devenind unul dintre cele mai mari parcuri de retail din ţara noastră. Parcul are ca principali chiriaşi hipermarketurile Carrefour şi Auchan, şi include de asemenea numeroase branduri internationale de retail, precum Adidas, Altex, Benvenuti, H&M, KFC, Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa şi Rovere Mobili, se arată într-un comunicat al JLL România.

"Managementul intens şi preocuparea continuă a echipei noastre pentru mixul de chiriaşi au făcut din Shopping City Sibiu principala destinaţie de cumpărături din regiunea Sibiului. Cea mai recentă şi ultima iniţiativă înainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex în Sibiu. Vrem să apreciem eforturile întregii echipe care ne-a ajutat să aducem valoare adăugată proiectului şi de asemenea în realizarea procesului de vânzare. ARGO Group continuă să-şi restructureze portofoliul pe care îl deţine în România cu scopul de a optimiza investiţiile realizate în piaţa comercială din Europa Centrală şi de Est", a declarat Dennis Selinas, CEO ARGO Group.

La rândul său, Andrei Văcaru, associate director în cadrul Capital Markets JLL România, a afirmat: "Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu o singură proprietate din afara Bucureştiului de după criza economică. Investitorii au devenit din nou interesaţi de piaţa imobiliară din afara Bucureştiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principal lor ţintă. Dimensiunea şi fundamentele proprietăţii au atras nu doar cumpărătorul, dar şi alţi investitori în Sibiu".

Pe zona de retail, NEPI are pe piaţa locală proiectele Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, precum şi alte proiecte în ţară: City Park în Constanţa, Shopping City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall din Buzău.

Proiectele de birouri ale companiei, segmentul secundar în portofoliul NEPI, sunt Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview şi The Office - cu cele două faze de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb