NEPI cumpără un teren de 7,4 ha în Piatra Neamţ pentru un mall

V.B.
Companii #Imobiliare / 30 iulie 2014

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) intenţionează să cumpere un teren de 7,4 ha în Piatra Neamţ pentru dezvoltarea unui centru comercial de 29.000 mp suprafaţă închiriabilă şi să preia restul de 30% din proiectul Mega Mall Bucureşti, potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Compania şi-a securizat un teren de 7,4 hectare în zona de vest a oraşului Piatra Neamţ (...). Oraşul are o populaţie de aproximativ 85.000 de oameni, iar 245.000 de locuitori trăiesc la 45 de minute destanţă cu maşina. Terenul este localizat în cea mai dens populată zonă din oraş, cu un acces rutier foarte bun. (...) Evaluăm că putem să dezvoltăm un centru comercial regional de 29.000 metri pătraţi pe teren", se arată în documentul citat.

Mega Mall este situat în cartierul bucureştean Pantelimon şi are o suprafaţă închiriabilă de 70.700 metri pătraţi, , în prezent închiriată în proporţie de 85%. Proiectul urmează să fie finalizat în al doilea trimestru al anului viitor. NEPI a intrat în 2013 în proiect, preluând 70% din participaţie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investiţia este estimată la 150 milioane euro.

"Compania este în discuţii pentru a prelua şi deţinerea partenerului din proiect (Mega Mall, n.r.), termenii comerciali au fost agreaţi, însă mai este nevoie de aprobarea documentaţiei şi acordul Erste Bank (care a finanţat cumpărarea terenului de către Real 4 You)", mai informează comunicatul, care precizează că NEPI urmăreşte mai multe proiecte de retail pe care vrea să le cumpere.

"La 30 iunie, angajamentele NEPI în dezvoltarea de proiecte viitoare se ridicau la 105 milioane de euro (în plus faţă de cele 183 de milioane de euro cheltuite până la această dată). Până la data raportului, au fost securizate oportunităţi de dezvoltare în valoare de 170 de milioane de euro, contracte care nu s-au încheiat încă", realatează sursa citată.

Acum câteva luni, NEPI a cumpărat un teren de 18 hectare în Timişoara de la fraţii Marius şi Emil Cristescu, unde intenţionează să dezvolte alt centru comercial, de până la 80.000 de metri pătraţi.

Fondul sud-african de investiţii mai are în curs de dezvoltare două centre comerciale, în Capitală şi în Târgu Jiu: Vulcan Value Centre şi Shopping City Târgu Jiu.

Shopping City Târgu Jiu, care va avea 26.800 mp, este închiriat în procentaj de peste 80%, iar deschiderea este prevăzută pentru 16 octombrie. Vulcan Value Centre, de 25.200 mp, închiriat peste 90%, va fi deschis pe 4 septembrie. Alte proiecte în curs de dezvoltare sunt The Office (în Cluj-Napoca, în parteneriat cu omul de afaceri Ovidiu Şandor) şi un proiect de birouri în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

NEPI are în ţara noastră un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, faţă de 700 milioane de euro în perioada similară din 2013.

În primul semestru, un profit atribuibil acţionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste câştigul din perioada similară a anului trecut (21,7 milioane euro). În perioada de referinţă, fondul a raportat venituri nete din chirii de peste 30 de milioane euro, cu 60% mai mari decât în acelaşi interval din 2013. La sfârşitul primului semestru, datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane euro.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, precum şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

Totodată, NEPI are în dezvoltare la noi investiţii de peste 460 milioane euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la cel puţin 250.000 mp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb