NEPI se apucă de PUZ-ul Braşov Shopping City

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 8 octombrie 2012

Martin Slabbert, CEO NEPI

Martin Slabbert, CEO NEPI

Lucrările ar putea începe la finele acestui an, potrivit anunţului făcut de companie către investitori

Companiile Just Development şi Nepi Bucharest One, vehicule ale fondului de investiţii sud-african NEPI, au obţinut săptămâna trecută autorizaţia de urbanism de la Primăria Braşov pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru mall-ul regional pe care sud-africanii urmăresc să îl construiască împreună cu divizia de imobiliare a Carrefour - Braşov Shopping City.

Potrivit informaţiilor publicate de sud-africani pe Bursa de Valori Bucureşti, construcţia acestui mall ar trebui să înceapă până la finele anului. Fondul de investiţii sud-african NEPI a finalizat în această vară achiziţia clădirii Mobexpert Braşov. "Conform contractului de închiriere, NEPI are opţiunea de a reloca Mobexpert, dacă o redezvoltare a locului va fi efectuată", se arată în documentul citat.

Cei de la NEPI poartă negocieri cu francezii de la Carrefour cu privire la posibilitatea de a combina activele deţinute de cele două entităţi în zona de ieşire din Braşov spre Bucureşti "pentru dezvoltarea acestor active într-un mall regional". "În linii mari, termenii comerciali au fost stabiliţi între Carrefour şi NEPI cu privire la redezvoltare, dar orice redezvoltare, printre altele, trebuie să primească aprobarea Consiliului de Adminis-traţie al lui Carrefour şi al lui NEPI şi să fie însoţită de documentele care stau la baza tranzacţiilor", se arată în raportul amintit. NEPI mai deţine în zonă un strip-mall care se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

Magazinul Mob-expert din Braşov se întinde pe un teren de 15.600 de metri pătraţi. Magazinul a fost deschis în 2005 în urma unei investiţii de cinci milioane de euro. Magazinul Carrefour a fost des-chis în 2003 în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro.

NEPI şi Carrefour sunt pe punc-tul de a da în folosinţă centrul comercial Ploieşti Shopping City, o investiţie de 65 de milioane de euro care va fi inaugurată luna viitoare. Lucrările de construcţie au început în decembrie 2011, ceea ce înseamnă că în cazul în care se va începe construcţia centrului din Braşov în acest an, la finele lui 2013 acesta ar putea fi operaţional.

Printre chiriaşii atraşi la Ploieşti se numără Zara, H&M, Massimo Dutti, Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius, Orsay, Office Shoes, Benvenuti, Lee Cooper, Reserved, Intersport, Sephora, Otter, dar şi compania Cinema City. O parte dintre aceştia ar putea fi prezenţi şi la Braşov. Cinema City chiar a anunţat că îşi va extinde operaţiunile şi la Braşov, odată cu inaugurarea centrului comercial NEPI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb