Nepotul lui Tudor Postelnicu a cumpărat 30% din firma "Coral" Braşov

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2011

Potrivit site-ului Bursei de Valori Bucureşti, Tiberiu Bica Postelnicu, nepotul lui Tudor Postelnicu, ultimul ministru de Interne din perioada comunistă şi fost şef al Securităţii, a intrat săptămâna trecută în acţionariatul companiei Coral Braşov cu un pachet de 30,39% din titluri. Mişcarea este legată de vânzarea, săptămâna trecută, a pachetelor de acţiuni ale moştenitorilor lui Lucian Gârbacea, proprietari ai companiei Hidromecanica SA Braşov. Aceştia au anunţat că au vândut titlurile respective şi au ieşit din acţionariatul firmei braşovene. Lucian-Nicolae şi Teodor Ştefan Gârbacea deţineau câte 11,39% din titlurile firmei braşovene, în timp ce Rodica Gârbacea mai avea sub 8% din titluri, după ce a vândut la finele anului trecut un pachet important de acţiuni - 32,17% - către Valeriu Călbează, nimeni altul decât directorul general al companiei Hidromecanica Braşov.

De altfel, este foarte posibil ca Postelnicu să ajungă în curând acţionar majoritar în firma braşoveană, având în vedere că Valeriu Călbează este un apropiat al familiei Gârbacea, existând posibilitatea ca şi acesta să îşi cedeze pachetul de acţiuni.

Potrivit Portalului Revoluţiei, Tiberiu Bica Postelnicu are o avere de aproximativ 50 de milioane de dolari si este asociat în nu mai puţin de 35 de companii din România. Deţine opt procente din Romanian International Bank, controlată de familia Roberts, proprietarul Merchant Bank of California.

A fost asociat si cu magnatul Ioan Niculae, la Asirom, dar şi-a vândut cota de zece la sută în 2005. Prieten cu Niculae, Postelnicu a deţinut, prin Total Distribution Group SRL, activitatea de distribuţie a ţigărilor produse de Societatea Naţională a Tutunului Românesc. Mai e şi distribuitor de băuturi alcoolice şi, de asemenea, acţionar în IATSA, firma desprinsă din Dacia Piteşti.

Compania Coral Braşov este o firmă care deţine mai multe spaţii comerciale în municipiul Braşov, închiriindu-le către firme şi bănci. În primele şase luni ale acestui an, firma a avut un profit de doar 16.903 lei, după ce în perioada similară a anului anterior a avut o pierdere de 79.907 lei. În acţionariatul Coral SA Braşov se află şi SIF Transilvania, cu 34,44%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb