"Nestlé" investeşte 16 milioane de dolari în China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 aprilie 2013

China este a doua mare piaţă de desfacere pentru "Nestlé".

China este a doua mare piaţă de desfacere pentru "Nestlé".

"Nestlé" SA, cea mai mare companie alimentară din lume, va investi cel puţin 100 de milioane de yuani (16 milioane de dolari) într-un centru de cafea din China, urmărind să stimuleze consumul de profil în aceas­tă ţară, conform Bloomberg.

Societatea se extinde în cea de-a doua mare economie a lumii întrucât sporesc cheltuielile de consum datorită veniturilor în creştere. Noul centru "Nestlé" va fi amplasat în provincia Yunnan şi va instrui anual 5.000 de fermieri, specialişti agronomi şi specialişti în afacerile cu cafea. Unitatea va cuprinde un laborator de tes­tare a cafelei şi o facilitate de educare a consumatorului.

"Producţia de cafea din China are un potenţial enorm de creştere, dat fiind consumul per capita scăzut", a declarat Heiko Schipper, director general al diviziei "Nestlé" China, adăugând: "Consumul total de cafea este foarte scăzut în China: numai patru ceşti per capita, iar pentru comparaţie, în Hong Kong şi Taiwan, acesta este de 100-150 ceşti per capita".

Din anul 2010, compania elveţiană este parte a unei societăţi mixte care îmbuteliază apă în China. Totodată, societatea a cumpărat deţineri de control la producătorul de dul­ciuri "Hsu Fu Chi International" şi cel de băuturi "Yinlu Foods Group". Anul trecut, "Nestlé" a preluat divizia de nutriţie infantilă aparţinând companiei americane "Pfizer" Inc., datorită căreia se extinde pe piaţa alimentelor pentru copii din China.

În prezent, China este a doua mare piaţă de desfacere pentru "Nestlé", cu vânzări anuale de aproape 6 miliarde franci elveţieni (6,34 miliarde dolari).

Amintim că, luna trecută, compania americană "Starbucks" Corp. şi-a cumpărat prima fermă de cafea, în Costa Rica, urmărind să dezvolte noi tipuri de cafea şi să testeze metode de eradicare a unei maladii fungice.

Unitatea va deveni un centru de cercetare agronomică şi dezvoltare a diverselor programe. Lanţul de cafenele "Starbucks" are centre de susţinere a fermierilor în China, Columbia, Costa Rica, Rwanda şi Tanzania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb