Nevoile de creditare ale Greciei sunt acoperite până în martie

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 februarie 2010

Necesităţile de creditare ale Greciei sunt acoperite până la jumătatea lunii martie, a declarat ieri, într-un interviu acordat BBC, premierul elen George Papandreou.

Întrebat dacă Grecia va emite o nouă emisiune de obligaţiuni săptămâna aceasta, oficialul de la Atena a precizat: "În acest moment nu avem nevoie de creditare, necesităţile noastre sunt acoperite până la jumătatea lunii martie".

George Papandreou a menţionat că Grecia are nevoie de ajutor astfel încât să se poată împrumuta la aceleaşi rate ale dobâznilor ca şi alte ţări, nu la rate mai ridicate, care să submineze capacitatea sa de a face schimbările necesare.

În ciuda demonstraţiilor de stradă faţă de planul de austeritate, premierul grec susţine că guvernul său va gestiona corespunzător criza datoriei şi crede că există, totuşi, un sprijin larg din partea societăţii elene pentru reformele economice drastice. George Pa-pandreou a precizat că, până acum, Atena şi-a îndeplinit obiectivele din planul de austeritate.

"Chiar dacă sunt măsuri de austeritate şi ele dor, avem acum sprijinul a 50-60% din populaţie pentru acestea, iar guvernul este de asemenea susţinut", a apreciat şeful executivului elen, adăugând că partenerii din Uniunea Europeană ar trebui să continue să ofere Greciei sprijin politic până când ţara îşi va rezolva problema finanţelor publice.

Grecia a promis să-şi reducă deficitul public de la 12,7% din PIB în 2009 (cel mai mare din UE) la 8,7% în 2010, respectiv la mai puţin de 3% în 2012.

Recent, guvernul de la Atena a anunţat că deficitul bugetar a scăzut cu 40% în ianuarie 2010, faţă de aceeaşi lună din 2009, datorită noilor taxe şi diminuării cheltuielilor publice.

Bancher "Goldman" în fruntea Agenţiei Datoriei Publice

Guvernul grec l-a înlocuit pe directorul Agenţiei de Administrare a Datoriei Publice cu un fost bancher de la "Goldman Sachs Group" Inc., în condiţiile în care declinul înregistrat de bondurile greceşti provoacă îngrijorări pe pieţele europene, anunţă Bloomberg.

Petros Christodoulou, directorul general pentru pieţe globale şi trezorerie de la "National Bank of Greece" SA, cea mai mare bancă din Grecia, îl va înlocui pe Spyros Papanicolaou în funcţia de director al agenţiei. Christodoulou a deţinut diverse poziţii pe pieţele globale, inclusiv la "Credit Suisse Group" AG, "Goldman Sachs" şi "JPMorgan Chase & Co.", înainte să se alăture "National Bank of Greece", în 1998.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb