New York, dat în judecată de triburi de amerindieni

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2013

New York, dat în judecată de triburi de amerindieni

Două triburi de amerindieni din SUA au dat în judecată autorităţile de reglementare financiară din statul New York, nemulţumite de o decizie care limitează acordarea online şi rapidă de credite pe o perioadă scurtă şi cu dobânzi ridicate, măsură care afectează şi patru firme operate de triburi.

Asociaţia pentru Servicii Financiare a Amerindienilor a anunţat că a fost deschis un proces împotriva şefului Departamentului de Servicii Financiare din New York, Benjamin Lawsky, la un tribunal din Manhattan. Informaţia nu a putut fi verificată la tribunal, potrivit Bloomberg.

Procesul a fost iniţiat de tribul Otoe-Missouria, din Red Rock, Oklahoma, şi de Lac Vieux Desert Band, din Watersmeet, Michigan. În SUA sunt 564 de triburi recunoscute la nivel federal.

Lawsky a dispus la începutul lunii august ca 35 de companii care acordă credite online, din care cel puţin patru deţinute de cele două triburi, să înceteze activitatea în statul New York.

De asemenea, oficialul american a trimis o scrisoare către 117 bănci din SUA, în care le cere să oprească accesului furnizorilor de împrumuturi pe termen scurt şi cu dobândă ridicată la sistemele de plată electronică.

Doar Congresul SUA poate impune reguli amerindienilor, afirmă directorul executiv al Asociaţiei pentru Servicii Financiare a Amerindienilor, Barry Brandon, citat de Medifax. Asociaţia a fost formată anul trecut pentru a apăra furnizorii de servicii provenind din comunităţile tribale.

Un reprezentant al autorităţii pentru servicii financiare din New York a declarat că tipul de împrumuturi acordate de companiile deţinute de triburi sunt ilegale în New York.

Pe lângă cele două triburi, şeful Departamentului de Servicii Financiare din New York a fost dat în judecată şi de trei companii de credite online şi două autorităţi de reglementare ale triburilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb