"News Corporation", înregistrată la Depozitarul Central

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 august 2011

Acţiunile conglomeratului media "News Corporation", o companie cu active de 60 de miliarde dolari şi venituri anuale de 30 de miliarde dolari, condusă de magnatul Rupert Murdoch, au fost înregistrate în sistemul de compensare-decontare şi registru RoClear, în vederea desfăşurării de operaţiuni de decontare transfrontalieră, au precizat, ieri, oficialii instituţiei.

Solicitarea înregistrării acţiunilor "News Corporation" a venit din partea casei de brokeraj "Eldainvest", care testează, în această perioadă, o platformă de tranzacţionare pentru acţiuni, mărfuri, ETF-uri şi indici de pe 20 de pieţe străine, pe care speră că o va lansa în toamnă.

Adrian Mănăilă, de la "Eldainvest", ne-a precizat că, până acum, a testat patru tranzacţii, făcute în nume propriu, cu acţiuni listate la bursele din Franţa, Germania, Anglia şi Statele Unite. Pe 18 iulie, Depozitarul Central a anunţat că a înregistrat şi acţiunile "Vodafone" PLC, "Alcatel Lucent" şi BMW AG.

"Intenţionăm să dăm drumul aces-tei platforme de tranzacţionare din septembrie încolo, dacă testele merg bine. Vrem să oferim investitorilor acţiuni adevărate, cu CFD-uri sau derivate, care, deşi sunt mai ieftine, au un grad de risc sporit. Ne interesează să avem drept clienţi în primul rând investitorii instituţionali, precum fondurile de pensii sau de investiţii. Acestea au un apetit mai redus la risc, preferând acţiunile", ne-a spus Adrian Mănăilă.

Compania "News Corporation" este listată la NASDAQ, London Stock Exchange, Frankfurt Stock Exchange, Berlin Stock Exchange, Munich Stock Exchange, Stuttgart Stock Exchange, Tradegate Exchange, Dusseldorf Stock Exchange şi Aus-tralian Securities Exchange.

Pe 22 iulie, "News Corporation" a anunţat că şi-a vândut participaţia de 79% deţinută la "Nesw Outdoor Rusia" şi "Nesw Outdoor România", păstrând o participaţie de 21% din afacere, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

"News Corporation" este condusă de magnatul Rupert Murdoch.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai sunt si oameni care muncesc in tara asta. Nu putea sa fie si la conducerea BVB? Nu..aici trebuia sa vina unul care a pierdut cea mai mare Oferta!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb