NICOLAE CIUCĂ: "Am alocat pentru achiziţia de echipamente până la 25% din bugetul apărării"

S.B.
Miscellanea / 19 mai 2021

"Am alocat pentru achiziţia de echipamente până la 25% din bugetul apărării"

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, afirmă că până la 25% din bugetul alocat acestui sector se cheltuie pentru achiziţii, el arătând că, exceptând avioanele F16, toate echipamentele militare achiziţionate de România sunt noi şi de ultimă generaţie, informează news.ro.

Conform ministrului, din bugetul MApN 55% merg către plata pensiilor şi a salariilor.

"Vă pot spune că din 2% cât este bugetul apărării, 55% sunt alocaţi către plata salariilor şi pensiilor. Din întreg bugetul, 55% din 2%, salarii si pensii. Tot din acest 2% din 2017 până acum, am reuşit şi am alocat pentru achiziţia de echipamente până la 25% pentru achiziţii. Ceilalţi bani sunt bani pe care îi folosim pentru activităţile curente, de pregătire, de instruire, de educare in instituţiile militare de învăţământ", a declarat Nicolae Ciucă, marţi seară, la Prima Tv.

Ministrul Apărării a subliniat că avioanele F16 sunt singurele echipamente militare care nu au fost cumpărate noi, el menţionând că "celelalte echipamente, în schimb (...) toate sunt echipamente noi nouţe, de ultimă generaţie".

"Vă pot da cifre: anul trecut, în 2020, 1,5 miliarde din banii alocaţi pentru achiziţia de echipamente s-au regăsit în economia naţională. Un alt miliard către companiile străine care au asociere în industria de apărare din România, deci aproximativ 2,5 miliarde. Tot ce am achiziţionat şi trebuie să recunoaştem că pe măsură ce am învăţat din procesul acesta de achiziţii pe proiecte mari, am făcut în aşa fel încât să se concretizeze în investiţii în industria naţională de apărare. E o chestiune cât se poate de simplă, nu ne-am dus la cumpărături, nu ne-am dus ca aceste echipamente să le luăm şi să le punem în depozit pe un raft. Ele trebuie operate, folosite în activităţi, misiuni. Ca atare, partea de mentenanţă pe timpul în care ele sunt în dotare şi de asemenea tot ce înseamnă operarea şi upgradarea ulterioară a fiecărui echipament se va face în continuare în industria de apărare. Vă dau exemplu: F16 - modernizarea si upgrade F16 a tuturor aparatelor de către o companie din România. Achiziţia de rachete de coastă se va face prin investiţii în industria de apărare naţională şi tot ceea ce înseamnă mentenanţă se va face de către o companie românească agreată de producător cu Guvernul României. Iveco asamblează şi produce camioane în România, parte dintre ele la Petreşti, parte dintre ele la Mediaş. Piranha 5, al doilea lot este cu toate elementele şi se asamblează la UMB Bucureşti", a adăugat ministrul Apărării Naţionale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Fiare vechi si parandărăt.

    1. Mint de ingheata apa....in care economie se regaseste tot ceea ce au achizitionat? Poate in economia americii dar nu la noi ..... ! Elicopetere pentru armata sunt o promisiune de ani de zile, modernizarea avioanelor la Bacau F16 o alta poveste, avioanele de scoala de la Craiova o alta poveste pentru ca au ajuns la o modernizare standard și nu la un super Soi.... si etc.!

    Vrajala pt. votantii de dreapta care au crezut in balivernele lui orban si iohanis,

    1. Este imbracat in haine militare dar el de mult nu reprezinta armata ...... e catelusul lui Iohanis si atat...!

      Apropo inzestrarea inseamna sa produci avand o tehnologie de ultima ora in tara .... ! Dar nimeni nu da tehnologia unor oameni care pot fi mituiti usor....un post, functii etc... asa ca esim la cumparaturi si luam produse care au o tehnologie depasita! 

    Alocatiile sunt rezultate in mare parte din ingineriile financiare ale celor de la CSP, generalii de carton a lui Johanis si sunt in mare parte banii ce se cuveneau fostilor militari, pensionari discriminati astazi.

    Unde este domnule ministru legea, care promiteati ca o sa fie adoptata "in aprilie", care sa desfiinteze discriminarea unor pensionari militari.  

    Echipamentele nu fac doi bani fara militari priceputi si instruiti care sa le manuiasca.  

    Cate tancuri aveti domnule ministru ? 

    Cati comandanti si mecanici pe tanc aveti ? Si daca acestia pier in lupta cu .usii pe care o tot pitrociti. Aveti rezervisti pregatiti si instruiti ?  

    Domnule Usii, dusmanii pe care vreti sa ii invingeti cu aceste echipamente pe care le tot cumparati, fac 3 ani de armata. Echipamentele lor au echipaje instruite si pricepute si destule.  

    Risipiti banii tarii, asta faceti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb