Nicolae Ciucă: "Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare"

E.M.
Politică / 30 august 2023

Nicolae Ciucă: "Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare"

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a transmis marţi, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei: "România are un potenţial uriaş în domeniul energetic, al industriei alimentare. Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare, într-o proporţie de 70-80%", relatează News.ro.

Nicolae Ciucă a adăugat: "Avem potenţial în tot ceea ce înseamnă domeniul IT. Anul trecut, România a realizat cea mai mare sumă de investiţii străine directe din ţara noastră, 11 miliarde de euro şi au reuşit cea mai mare absorbţie de fonduri europene, 11,3 miliarde".

Preşedintele Senatului a declarat: "O cincime din suma absorbită de ţara noastră de când am intrat în UE. Toate aceste chestiuni s-au făcut printr-un efort susţinut şi dialog şi prin asigurarea încrederii şi predictibilăţii şi stabilităţii. Aici este rostul nostru al oamenilor politici şi al Executivului, al dumneavoastră este să aveţi mereu pe masă potenţialul României. România are un potenţial uriaş în domeniul energetic, în domeniul industriei alimentare. Este inadmisibil ca o ţară ca România să importe produse alimentare, într-o proporţie de 70-80%. Avem potenţial în tot ceea ce înseamnă domeniul IT. Avem companii private care au avut curaj şi au dezvoltat o serie întreagă de ramuri tehnologice, care în momentul de faţă au curajul să concureze de la egal la egal cu alte companii străine. Am punctat doar trei domenii, pentru că pe acestea le văd foarte importante şi în aceste domenii putem să facem importanţă"

Ciucă i-a încurajat pe ambasadori să vorbească "despre tot ceea ce a făcut România pentru Ucraina şi Republica Moldova". "De multe ori am împresia că nu se cunosc foarte bine toate aceste eforturi pe care ţara noastră le-a făcut, poate nu ar strica, doamna ministru, ca împreună cu alte instituţii de suport, să avem o campanie prin care să dăm lumii de ştire despre tot ceea ce a făcut România şi, desigur, pentru că am vorbit de potenţial şi oportunităţi, să-i convingem că tot ceea ce va însemna procesul de reconstrucţie pot să aibă un HUB, nu neapărat la Suceava, dar oriunde în România pentru procesul de reconstruire a Ucrainei", a adăugat preşedintele Senatului.

Preşedintele PNL a afirmat că "aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne prioritatea noastră principală în plan european, pentru perioada următoare".

Ciucă a arătat că în acest moment, prin decizia unilaterală a Federaţiei Ruse de a se retrage din Iniţiativă, "importanţa acţiunii României în cadrul Coridoarelor de Solidaritate este cu atât mai mare, fiind important să identificăm, la nivel naţional, cele mai bune soluţii pentru continuarea exporturilor de cereale ucrainene".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. acest titlu este de fatada...

    tarile de fel care nu "importa produse alimentare /alimente legume" sunt cele care au datoria ca procent din pib pe minime... 

    tot in acele tari o sa vedem ca lipsesc de pe bulevarte tomberoane cosuri de gunoi pe toti stalpii pline de gunoi.... tot in acele tari o sa vedem ca nu exista "puzderie" de cafenele si patiserii pe strazi... 

    s c c r e t 

    poate ciuca nu stie ca bananele, cocosul, potocalele, uleiul de masline etc nu cresc in Romania

    de asemenea in toiul iernii nu cresc rosii, ardei, castraveti.

    in rest din cate am vazut in sezon sunt produse romanesti in magazine si cred ca lumea le prefera pe ale noastre. 

    1. e vorba de cartofi din germania , ceapa din olanda , usturoi din china etc . nu a spus nimeni de banane ghiorlanule

    cu premier ca tine , uite ca-i posibil !

    Ukraina ne va da de toate.

    1. la supra pret

      s c c r e t 

    Ai fost prim-ministru. Ai facut ceva? Vorbe si iar vorbe. Mars!

    Lace taxe avem pe salariat, mai merita sa faci ceva? Dupa ce jupuiti angajatorul si privatul va mirati ca e tot mai putin de jupuit?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb