NICOLAE CIUCĂ: ''Schimbare de abordare pentru pregătirea gestionării valului cinci al pandemiei de COVID-19''

G.U.
Politică / 29 decembrie 2021

Sursă foto: Guvernul României

Sursă foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, astăzi, că grupul de management al informaţiilor operative în sănătate, care va fi înfiinţat la nivelul ministerului de resort, va avea rolul de coordonare a resurselor, acţiunilor şi informaţiilor medicale, urmând să fie extinsă capacitatea de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2 şi să fie acordată "greutate" asistenţei medicale ambulatorii.

"Protejarea sănătăţii oamenilor, printr-o gestionare atentă şi corectă a pandemiei COVID-19, rămâne prioritatea Guvernului în acest moment. Împreună cu specialiştii şi reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în ceea ce priveşte criza sanitară, la nivelul Ministerului Sănătăţii, a fost realizat un plan de măsuri prezentat astăzi public de către domnul ministru Rafila. Venim în acest sens cu o schimbare de abordare pentru pregătirea gestionării valului cinci al pandemiei. Vom pune accentul asupra coordonării asistenţei medicale şi astfel, la nivelul Ministerului Sănătăţii, va fi înfiinţat un grup de management al informaţiilor operative în sănătate, care să aibă rol de coordonare a resurselor, acţiunilor şi informaţiilor medicale. Vom extinde capacitatea de testare şi vom conferi greutate asistenţei medicale ambulatorii", a declarat Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei de Guvern.

Totodată, acesta a menţionat că ordonanţa de urgenţă aprobată ieri de Guvern pentru creşterea capacităţii de testare pentru infecţia cu SARS-CoV-2 este un pas "decisiv" în această privinţă.

"Punem la locul cuvenit problematica siguranţei pacientului în spital. Trebuie să înţelegem tot ce este de înţeles din consecinţele grave ale incendiilor produse în spitale şi astfel să luăm măsurile necesare pentru a nu se repeta. Modul în care a fost gestionată până acum pandemia şi consultările cu specialiştii ne-au dovedit că este imperativă adaptarea protocolului de tratament, introducerea unor noi resurse terapeutice şi monitorizarea permanentă a stocurilor de medicamente", a precizat Nicolae Ciucă.

Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanţă de urgenţă care prevede ca medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate să primească 50 de lei pentru fiecare persoană testată pentru a depista infecţiile cu SARS-CoV-2. Suma de 50 de lei include contravaloarea testului rapid antigen, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dle Ciuca, daca imi permiteti sa va dau un sfat..... renuntati la propaganda pro-vaccin "vaccinati-va si scapati sau nu murit, sau sunteti mai sanatosi ca inainte" ... si toate bazaconiile pe care cretinii de marketing de la Pfizer vi le-au bagat in cap.

     

    Hai sa luam si cazul Olandei, prea putin aparuta in presa. Oficiul lor de statistica, CBS, a raportat ca: 

    "Again excess mortality in week 50, but fewer deaths 

    24/12/2021 15:00" 

     

    Sunt grafice foarte interesante acolo. Dar iata datele crude. Intai sumarul , apoi voi include si datele pentru ca oricine sa le poata verifica. 

    Excess deaths 65+ fr om 20w11 to 21w7 49 wks - 22534 

    Excess deaths 65+ fr om 21w12 to now 39 wks - 12610 

    Din 19200 decese in exces in 2021, 18400 au fost ale seniorilor de 65+. Nici nu mai conteaza daca de Covid sau din sechele ale infectiei. Sistemul medical nu are capacitatea sa analizeze toate aceste 18000 de decese in exces. Ar trebui sa analizeze toate cele 141 000 de decese la 65+ si sa vada ce tipar iese in evidenta fata de media 2015-2019. Si niciun stat nu are resursele sa faca asta acum. 

     

    Dar, fata de perioada de 49 saptamani din w11 din 2020 pana in w7 din 2021, pana cand seniorii s-au vaccinat intr-o mare masura, decesele in exces la grupa vulnerabila au fost de 22 534. 

    Dupa ce s-au vaccinat, seniorii au fost relativ bine protejati doar patru saptamani. Dupa aceea au revenit decesele in exces. 

    Incepand cu w12 din 2021, pana acum, pentru 39 saptamani, decesele in exces la grupa 65+ au fost 12610. Estimatul pentru urmatoarele 10 saptamani ar fi inca 3000 de decese. Dar sa calculam eficienta vaccinului pe aceasta baza. 1 - 12610/22534 = 44%. Daca vor ajunge la inca 3000 de decese, atunci eficienta vaccinului in a preveni decesele ar fi de doar 30%. 

    Dar, chiar si cu 30%, decese tot exista, si chiar foarte multe. Aceste decese pot fi prevenite doar daca renuntati la "vaccinul singura solutie" si va intoarceti la protectia prin masca, igiena si atentionarea tuturor generatilor sa nu mai raspandeasca virusul. Testarea ajuta, reducerea petrecerilor, cluburilor ajuta de asemenea. Cu un "vaccin" care protejeaza la deces doar in proportie de 30% grupa vulnerabila, pe cifrele statistice reale din Olanda, nu se poate construi o politica de sanatate publica credibila. Vaccinarea mRNA a esuat. 

    1. Celelalte vaccinari sunt bune.

      Da, pentru oricine nu e indoctrinat, experienta ultimelor luni arata clar ca vaccinarea mARN si cea cu vector viral isi arata limitele. Previzibil, tinand cont ca SARS-CoV-2 este virus ARN, dar toti ne-am prefacut ca am uitat acest amanunt biologic, de dragul izbavirii promise.

      Dar, tot ineficienta s-a dovedit si abordarea zero-COVID pusa in practica de tari precum Australia. 

      Pe de alta parte, prin ceea ce propui tu: 

      "va intoarceti la protectia prin masca, igiena si atentionarea tuturor generatilor sa nu mai raspandeasca virusul" 

      ne intoarcem inapoi in timp la masuri care limiteaza temporar raspandirea, insa cu costuri socio-economice nu doar mari, dar care au devenit intre timp nesustenabile financiar. 

      Nu observi cum carantina este redusa de la 14 la 10, 7, 5 zile, etc doar pentru ca istetii din guverne au ajuns la fundul sacului in lupta lor curajoasa contra COVID? 

      Vor, dar nu au cum sa mai finanteze statul acasa in concediu medical (carantina) 14 zile, asa ca masca pe nas si treci la munca. 

      Apropo, cu ce propui sa se faca "atentionarea" generatiilor sa nu raspandeasca: cu mesaje de utilitatea publica in mass-media, cu goarnele care difuzeaza Desteapta-te romane, cu mitraliera de pe TAB, cu certificat verde sau cu un pulan administrat prieteneste pe spinare?

      Intrebarile mele nu sunt retorice, chiar as vrea sa vad ce propuneri concrete ai, care sa fie si eficiente, dar si implementabile pe termen lung. 

      Da, asa este, vaccinarea cu orice pare sa fi esuat, nu doar cu mRNA-ul care este activ promovat de la varful CE. Si este absurd sa se mai insiste pe vaccinarea obligatorie a celor sub 65 de ani. Aceasta populatie este singura responsabila pentru raspandirea virusului (dar sufera cea peste 65 de ani). Iar vaccinul nu previne infectarea si raspandirea.

      Este posibil ca administrarea anticorpilor monoclonali grupei de risc sa ii protejeze mai bine decat vaccinarea. Este mai predictibila, titrul de anticorpi este deterministic, fiind construit in laborator si se introduce direct in vena. 

       

      Ce as propune in mod concret? Suspendarea pentru 10 zile a certificatului verde dupa o petrecere in restaurant/club. Daca este ceva de evitat ar fi saltul noapte de noapte in locuri de mare risc. Ai mers la o petrecere, atunci astepti acasa sau te testezi pentru a intra in locuri publice. Asta ar transmite oamenilor ideea corecta ca aglomeratiile mari sunt locuri de risc.

       

    Testarea aleatorie nu va face decat sa puna presiune si mai mare pe sistemul medical. Deasemenea se vor gasi destui destepti care sa testeze aceasi persoana de mai multe ori pentru a incasa banii. Treaba cu vaccinarea s-a cam rasuflat, iar Omicron o s-o ingroape de tot.

    Vorbe multe care nu schimba nimic semnificativ. Si la urmatorul val va fi acelasi haos ca si pana acum, care cum ii este norocul si ce pile are pentru un loc la ATI, pentru o masca de oxigen, pentru o plimbare cu aeronave militare la spitale din alte tari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb