NICOLAE CIUCĂ: "Vom aloca cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani"

G.B
Politică / 16 decembrie 2021

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu antreprenorii, că investiţiile sunt motorul creşterii economice şi că guvernul va aloca cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani, respectiv 7%, bani care merg preponderent spre proiecte de infrastructură, inclusiv pentru firmele autohtone, potrivit Digi24.

"Antreprenorii români au trecut prin doi ani foarte grei. Covid -19 a fost o încercare în urma căreia mulţi oameni de afaceri locali au avut de suferit enorm, unii plătind preţul falimentului. Orice afacere românească a devenit o adevărată lecţie de supravieţuire economică. Există o speranţă de redresare. Cu certitudine nu vom încurca, ci vom face tot ce e posibil ca să îmbunătăţim cadrul legislativ, cât şi dialogul cu mediul de afaceri, ca să reglementăm domeniul pentru a putea continuă creşterea afacerilor şi a mediului economic în ansamblu.

Cinci dintre companiile care au raportat profituri au capital românesc.

În 2021 serviciile şi-au revenit, industria a avut evoluţie pozitivă, notabile sunt investiţiile care au avut dinamică foarte bună în primele trei trimestre, susţinute fiind şi de stat.

Sectorul industrial nu a revenit la nivelul dinainte de pandemie, iar perspectivele continuă să fie incerte, se preconizează că vor continuă întreruperile din lanţurile de aprovizionare", a declarat premierul.

Nicolae Ciucă a spus că antreprenorul român onest nu trebuie să plimbe hărţii, avize, şi nici să dovedească mereu statului faptul că e corect: "El trebuie să fie lăsat să îşi administreze afacerea, e datoria statului să reducă birocraţia. Digitalizarea e o prioritate. Implementarea e-facturii şi conectarea caselor de marcat la ANAF. Această perioadă de criză a dovedit cât de importantă e tehnologia".

Totodată, Nicolae Ciucă a afirmat că, alături de debirocratizare, unul dintre cele mai importante lucruri pe care îl poate face actualul guvern este trebuie să trimită bani în economie.

"Vom reuşi asta alocând cel mai mare buget de investiţii din ultimii 30 de ani, alocăm pentru investiţii 7%, bani care merg preponderent spre proiecte de infrastructură care înseamnă şi bani pentru firmele româneşti Investiţiile sunt motorul creşterii pe care ne-o dorim în anii următori.

Prin continuarea construcţiei de autostrăzi, cai ferate şi mijloace de transport inter-modal până în 2024 vom tinde către echilibrarea geografică a infrastructurii şi dezvoltarea echilibrată a întregii ţări. Nicio regiune nu trebuie să rămână în urmă din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii, această direcţie e un amplificator pentru stimularea investiţiilor.

Programele pentru IMM trebuie să continue.

Marii antreprenori trebuie stimulaţi să genereze produse cu valoare adăugată mare, şi să devină jucători regionali şi europeni, să meargă dincolo de piaţă românească.

Unul din marele obstacole e lipsa forţei de muncă specializată, vom încuraja sistemul de învăţământ dual, cercetarea şi inovaţia. Să folosiţi creativitatea şi spiritul de afaceri, având un succes tot mai mare nu doar în ţară dar şi în piaţă unică europeană ale căror uşi ne sunt tuturor deschise.

Securitatea şi liniştea asigura practic mediul pentru afaceri astfel încât ele să se deruleze aşa cum vă doriţi", a declarat Nicolae Ciucă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. 7% bani care merg preponderent spre proiecte de infrastructură, doar pentru firme straine.

    Daca mai cresc preturile in continuare atat in Romania cat si in dolari si euro cu banii prevazuti in buget( fie el si cel mai mare) poate reusim sa construim cativa metri de autostrada. Cred ca nu valoarea bugetului este cea mai importanta ci realizarile. Si in acest an s-a prevazut un buget care suna cam tot asa(CEL MAI MARE). rezultatele sunt tot mai mici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb