Nicuşor Dan, primul candidat ce îşi prezintă viziunea pentru Bucureşti

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 27 noiembrie 2019

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Deputatul independent Nicuşor Dan şi-a lansat, ieri, viziunea sa pentru Capitală, care va fi supusă dezbaterii publice, cu cetăţenii, dar şi cu specialiştii. Prima dintre aceste dezbateri va avea loc săptămâna viitoare, a anunţat Nicuşor Dan, cu prilejul conferinţei de presă pe care a susţinut-o ieri.

Programul lui Nicuşor Dan pentru modernizarea Capitalei include şi soluţionarea problemelor legate de sis-temul centralizat de încălzire, mobilitate urbană, poluare, consolidarea clădirilor cu risc seismic, infrastructura de sănătate, de educaţie şi servicii sociale.

La prezentarea Programului pentru Bucureşti au participat şi Cosette Chichirău - candidatul USR pentru func-ţia de primar al municipiului Iaşi, şi Ion Stelian - candidatul USR pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa.

Nicuşor Dan a precizat că este nevoie şi de soluţionarea "dezechilibrului financiar" din administraţia publică a municipiului Bucureşti, astfel încât sume importante să fie orientate spre dezvoltarea oraşului. Deputatul independent a arătat că, în vederea unor decizii raţionale ale administraţiei, trebuie construite bazele de date urbane, care să se afle la baza acestor hotărâri.

Nicuşor Dan a arătat: "Pe termen mediu şi lung, trebuie să fim ambiţioşi şi să avem o perspectivă despre cum să punem oraşul acesta pe harta lumii. Trebuie să facem din Bucureşti un centru regional în IT şi industrii creative, trebuie să facem din Bucureşti o destinaţie de business obligatorie în Europa, trebuie să facem din Bucureşti un centru regional cultural, un centru regional academic (...) şi un important oraş turistic în Europa".

Dan a declarat că se consideră "persoana cea mai potrivită" pentru a fi candidatul unic al dreptei politice pentru funcţia de primar general al Capitalei. În sprijinul său, deputatul are cele 180.000 de voturi pe care bucureştenii i le-au acordat la alegerile locale din 2016 şi un sondaj de opinie, realizat în luna august 2019, care îl indică drept "candidatul Opoziţiei cu cea mai mare intenţie de vot a bucureştenilor".

El a amintit că, în octombrie 2019, cu 86% din voturile exprimate, membrii USR Bucureşti au votat pentru susţinerea candidaturii sale. Nicuşor Dan a susţinut: "La începutul anului, când mi-am anunţat candidatura la Primăria Municipiului Bucureşti, am spus că Opoziţia trebuie să aibă un candidat unic împotriva Gabrielei Firea. Ce se întâmplă în ultimele luni dovedeşte că am avut dreptate. Vedem sume uriaşe din bugetul public care merg către o campanie de imagine a actualului primar general. Prin urmare, Opoziţia trebuie să fie unită ca să înlăture această administraţie. (...) Vă anunţ că am continuat discuţiile cu partidele de Opoziţie şi sunt optimist că acestea au înţeles ce doresc bucureştenii şi că vom avea un candidat unic al Opoziţiei la Primăria Capitalei".

Liderii USR se vor reuni sâmbâtă, 30 noiembrie, în Comitetul Politic pentru a decide adoptarea unui regulament în ce priveşte stabilirea candidaţilor la alegerile locale şi dacă vor da sau nu posibilitatea susţinerii unui candidat independent. Practic, USR decide sâmbătă dacă îi deschide sau nu lui Nicuşor Dan calea candidaturii ca independent cu susţinerea partidului.

Comitetul Politic al USR este format din parlamentari, şefii de filiale judeţene şi câte un reprezentant din consiliul local al primăriilor de sector din Capitală.

Alianţa 2020 USR PLUS intenţionează să-şi desemneze candidatul la primăria Bucureştiului în urma unor alegeri preliminare deschise, după modelul opoziţiei din Budapesta, la care ar putea participa şi cetăţeni cu drept de vot care nu sunt membri de partid.

Alegerile primare ar urma să fie întinse pe mai multe zile, iar votarea ar avea loc la sediile USR şi PLUS.

PLUS l-a desemnat încă de la începutul lunii august pe Vlad Voiculescu drept candidatul partidului pentru primăria Capitalei, obţinând 96,30% în urma votului intern.

Potrivit protocolului Alianţei 2020 USR PLUS, candidatul comun se stabileşte prin negociere sau, dacă nu e posibil, prin "mijloace acceptate de către ambele părţi de la nivel local sau judeţean, după caz, precum alegeri primare, sondaje, etc".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb