Nicuşor Dan: "Regionalizarea trebuie realizată în jurul unor poli de creştere"

Mathias Klein
Politică / 16 noiembrie 2016

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, liderul Uniunii Salvaţi România (USR), a susţinut astăzi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că descentralizarea este necesară cu păstrarea unor pârghii de control ale centrului.

"Descentralizarea anumitor atribuţii de la centru către administraţiile locale, mai puţin către administraţia judeţeană, se poate face, însă. Adică aici nu există o piedică constituţională şi se poate face, cu menţiunea că, în anumite domenii, trebuie să existe o cenzură a administraţiei naţionale, dacă vorbim de mediu, dacă vorbim de patrimoniu, dacă vorbim de instituţia prefectului, ar fi în opinia noastră o pierdere pentru procesul democratic ca controlul să se facă din acelaşi loc de unde se exercită autoritatea. Deci pentru descentralizare, inclusiv fiscală, suntem absolut de acord", a declarat Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă al USR, trimis Redacţiei.

Nicu Fălcoi, candidat al USR Timiş pentru Senat a subliniat că descentralizarea este o prioritate a regiunii şi a USR.

"Timişorenii, timişenii sunt foarte interesaţi de banii lor şi de felul cum aceştia sunt folosiţi. Cred că descentralizarea fiscală şi administrativă în România este extrem de necesară, astfel încât decizia asupra banilor să ajungă cât mai aproape de cei care îi produc. Mă refer la decizia legată de felul în care se cheltuiesc aceşti bani. Şi acesta este un punct din programul meu politic şi, dacă voi reuşi să ajung în Senatul României, cu siguranţă voi face tot ce îmi stă în putere pentru a aduce în preocupările principale ale legislativului această problemă", a spus candidatul USR.

În ceea ce priveşte regionalizarea, Nicuşor Dan a declarat că pentru aceasta este nevoie despre modificarea Constituţiei şi că ar trebui realizată în jurul unor poli de creştere.

"Trebuie să facem ca polii de creştere să genereze creştere şi asta nu poţi să faci decât scurtând distanţele şi nu poţi să scurtezi distanţele decât făcând nişte strategii regionale, crede preşedintele USR. El a criticat clientelismul şi interesul de partid care au stat la baza tentativelor de regionalizare de până acum: Toate încercările de regionalizare care s-au făcut până acum au avut ca unic criteriu cum împărţim judeţele ca să ne iasă nouă majoritatea. Trebuie să avem nişte studii serioase, care să ne spună care sunt polii de creştere şi cum să conturăm regiunile în jurul lor. Pentru că o regiune în care se găseşte şi Constanţa şi Focşaniul este evident că nu are nicio noimă", a precizat Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nicusor de gradinita: 

    .....în opinia noastră o pierdere pentru procesul democratic ca controlul să se facă din acelaşi loc de unde se exercită autoritatea. Deci pentru descentralizare, inclusiv fiscală, suntem absolut de acord"..... 

    caco Nicusor baiatul mamii....... ca controlul sa se faca. 

    1. si Nicusor a dat drumul la conferinta de idei, dar Clotilde se intoarce repede si rezolva ...totul !

      Ca sa nu mai ramana repeten si anul acest, Clotilde il va duce pe Nicusor la munte, a veni zapada, saniuta fuge, zboara, Nicusor e fericit... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb