NINI SĂPUNARU: "Limitarea deţinerii de terenuri agricole nu va trece de Curtea Constituţională"

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 10 septembrie 2013

Preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor Nini Săpunaru, nu crede că limitarea deţinerii de terenuri agricole de către persoanele fizice la 100 de hectare prevăzută de Legea prind vânzarea terenurilor va trece de Curtea Constituţională. "Eu sunt liberal. Eu, ca liberal, nu o să fiu niciodată de acord cu limitarea iniţiativei private sunt nicio formă. Nu cred că din punct de vedere constituţional este corect. Eu sunt pentru neîngrădirea persoanei fizice. Nici nu cred că voi avea ce vota, pentru că nu cred că va trece de Curtea Constituţională. Nu cred că va trece impunerea ca o persoană fizică să nu aibă mai mult de 100 de hectare. Dar de ce nu numai 50 sau 150 de hectare?", a declarat, ieri, Nini Săpunaru, citat de Agerpres. De asemenea, preşedintele Comisiei pentru agricultură nu este de acord nici cu prevederea privind schimbarea destinaţiei terenului sau a introducerii în intravilan. Potrivit proiectului de Lege privind vânzarea - cumpărarea terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice, acestea nu vor mai putea deţine peste 100 de hectare de terenuri agricole de la 1 ianuarie 2014.

Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii a declarat că proiectul nu intervine asupra proprietăţii şi nu reprezintă o măsură discriminatorie sau contrară prevederilor Constituţiei.

Daniel Constantin a menţionat: "Esenţa legii este reprezentată de faptul că suntem în discuţii şi cu Ministerul Justiţiei şi cu toţi cei care sunt implicaţi în acest proces pentru a încerca să limităm proprietatea persoanelor fizice la 100 de hectare, fie că vorbim despre persoane fizice române sau străine. Nu intervenim asupra proprietăţii, în concordanţă cu ceea ce spune Constituţia, şi anume că proprietatea este garantată în condiţiile legii. Probabil că va fi o lege organică aceasta, care va spune că persoanele fizice care deţin terenuri agricole pot de acum înainte să aibă nu mai mult de 100 de hectare. Cine vrea să cumpere mai mult de 100 de hectare trebuie să se constituie în persoană juridică". Ministrul Agriculturii a precizat că intenţia este aceea de a discuta legea săptămâna viitoare şi la nivelul Guvernului, după care actul normativ urmează să fie trimis Parlamentului, pentru ca, până la sfârşitul anului, să fie adoptat şi să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb