NOBLE SECURITIES: "În prima parte a lunii noiembrie preţul petrolului a scăzut, dar leul s-a depreciat faţă de USD"

F.A.
Companii / 12 noiembrie 2013

Preţul petrolului a scăzut în prima decadă a lunii noiembrie, pe fondul întăririi dolarului, însă leul s-a depreciat faţă de moneda americană, se arată într-o analiză realizată de Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding.

"Rezultatele nefavorabile raportate de Zona Euro în ceea ce priveşte şomajul şi inflaţia, faptul că Banca Centrală Europeană a redus dobânda de referinţă, plus evoluţia recentă peste aşteptări în ceea ce priveşte piaţa americană a muncii au fost factorii care au condus în ultima perioadă la deprecierea Euro şi, respectiv, la întărirea consistentă a Dolarului american. În contextul aprecierii monedei americane, asistăm, în general, la scăderea cotaţiilor mărfurilor şi deci şi a petrolului", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala România, conform unui comunicat de presă.

"În prima decadă a lunii noiembrie, preţul petrolului Brent (relevant pentru Europa) a scăzut cu circa 3,7%; Leul s-a depreciat însă în aceeaşi perioadă cu cca 1,9% faţă de Dolarul american, astfel încât cei doi factori de influenţă asupra preţurilor carburanţilor din România au acţionat în direcţii opuse", arată sursa citate.

Astfel, în deschiderea lunii curente, preţul petrolului Brent oscila în jurul a 108,8-109 USD/baril, iar perechea USDRON avea valori în jur de 3,2540. La sfârşitul săptămânii trecute, cotaţia petrolului Brent scăzuse uşor sub 105 USD/baril, iar Leul se depreciase până la valoarea de cca 3,3160 Lei pentru 1 USD.

"Preţurile carburanţilor se construiesc, desigur, într-un mod mai complex decât < aritmetica > simplă < preţ petrol- cotaţie USDRON >. În mod normal, ar fi puţin probabil să putem asista în România la schimbări majore ale preţurilor carburanţilor în intervalul de timp imediat următor, dar suntem într-o perioadă de volatilitate ridicată în pieţe, cu efecte atât asupra Leului, cât şi în ceea ce priveşte petrolul, cu mulţi factori care pot acţiona oricând semnificativ în ambele direcţii", a precizat Silviu Pojar.

Potrivit sursei citate, la nivelul anului 2013, Leul a înregistrat o apreciere de circa 1,2% în faţa USD la sfârşitul săptămânii trecute, comparativ cu cotaţia sa faţă de Dolarul american de la începutul anului; preţul petrolului a marcat, în aceeaşi perioadă, o scădere de cca 5,7%.

Rezultatele bune recente privind piaţa americană a muncii relansează speculaţiile privind posibilitatea reducerii stimulentelor de către FED, fapt care ar trebui să susţină aprecierea USD (inclusiv faţă de Leu) şi - într-o primă etapă cel puţin- să conducă la scăderea preţurilor mărfurilor (deci şi a cotaţiei petrolului), se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb