Noi proteste ale angajaţilor de la ArcelorMittal Galaţi

Ziarul BURSA #Companii / 26 ianuarie 2018

Noi proteste ale angajaţilor de la ArcelorMittal Galaţi

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a lansat o nouă ofertă de creştere a salariilor

Câteva sute de muncitori de la Combinatul ArcelorMittal Galaţi au protestat din nou, ieri, la principala poartă de acces în unitate, solicitând salarii mai mari faţă de cele oferite de administraţie în vederea încheierii noului contract colectiv de muncă. Alte două proteste au avut loc pe platforma siderurgică în ultimele două săptămâni.

Muncitorii s-au strâns de la ora 11.00 în faţa principalei porţi de acces în combinat, unde au suflat în vuvuzele şi au scandat "Hoţii", nemulţumiţi de oferta salarială avansată de conducerea ArcelorMittal Galaţi.

În jurul orei 12.00, protestatarii au pătruns în interiorul unităţii, unde au scandat "Hoţii" şi au avut în mâini pancarte cu mesaje precum "Muncim în siderurgie, nu la frizerie", "Nu ne furaţi drepturile", "Nimic nu e mai important decât sănătatea angajaţilor" sau "Tu vrei calitate, eu vreau demnitate".

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a lansat, ieri, o nouă ofertă de creştere a salariilor angajaţilor în vederea încheierii noului contract colectiv de muncă, respinsă însă de sindicalişti.

Purtătorul de cuvânt al Combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a declarat: "ArcelorMittal Galaţi îşi reafirmă angajamentul de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul legal. Oferta noastră, actualizată astăzi (n.r. ieri), reprezintă un complex de îmbunătăţiri financiare care cumulează o mărire generală a veniturilor salariaţilor de până la 28%, în două etape, pentru cele mai mici salarii. Compania îşi manifestă încrederea că numai într-o atmosferă calmă şi responsabilă se va putea găsi o soluţie sustenabilă, în beneficiul tuturor părţilor".

Sindicatul Siderurgistul AMG, cu care se poartă negocierile privind încheierea noului contract colectiv de muncă, solicită o majorare salarială cu 350 de lei, sporuri de 50-100% pentru zilele libere muncite, majorarea la câte 400 de lei a celor cinci prime anuale, dar şi majorarea valorii tichetului de masă la 15 lei.

"Dacă reprezentanţii administraţiei nu îşi modifică oferta salarială, pe măsura eforturilor salariaţilor, noi, singurul sindicat reprezentativ cu dreptul de a negocia şi a semna contractul colectiv de muncă pe 2018, suntem nevoiţi să folosim toate mijloacele legale de luptă sindicală, începând cu declanşarea conflictului de muncă, după data de 26 ianuarie, când se încheie şi temenul de negociere a contractului colectiv de muncă pe 2018", a declarat Vasile Crişan, secretar general şi purtător de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul, citat de News.ro.

Nu sunt însă singurele neînţelegeri, întrucât administraţia combinatului doreşte ca noul contract colectiv de muncă să fie încheiat pentru doi ani, în timp ce sindicaliştii vor încheierea contractului pentru o perioadă de doar un an. Totuşi, potrivit reprezentantului Sindicatului AMG Siderurgistul, conducerea ArcelorMittal Galaţi a renunţat în cadrul negocierilor la introducerea sporului de condiţii grele în salariile de bază.

Sute de muncitori au protestat şi la începutul acestei săptămâni, dar şi pe 16 ianuarie, nemulţumiţi de oferta salarială a administraţiei companiei, în condiţiile în care s-a convenit ca, până pe 26 ianuarie, să se încheie negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

Combinatul ArcelorMittal din Galaţi are aproximativ 5.800 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb