Noi reguli comunitare pentru achiziţiile în domeniul securităţii şi al apărării

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Politică / 26 august 2009

Vasile Puşcaş

Vasile Puşcaş

Vom avea mai multă transparenţă la contractare

Ministrul pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş, a semnalat, ieri, recenta intrare în vigoare a noii Directive 2009/81/EC, în materie de apărare şi securitate. Directiva va fi temelia Pieţei Europene de Apărare, oferind noi reguli pentru contractele în domeniul securităţii, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Ministrul Puşcaş a declarat: "Echipamentele de apărare şi securitate sunt vitale pentru suveranitatea statelor membre şi pentru Uniunea Europeană. De multe ori, însă, procurarea acestor bunuri şi servicii de apărare şi securitate au avut un regim aparte, nu de puţine ori disputat şi controversat. În acest moment, prin intrarea în vigoare a noii Directive, Statele Membre au la dispoziţie reguli comunitare care le oferă posibilitatea de a achiziţiona şi a face tranzacţii în domeniu, fără a risca discuţii despre legitimitatea intereselor de securitate naţională".

Oficialii Comisiei Europene consideră că principiile pieţei interne vor fi, în sfârşit, aplicate şi în acest sector, care a fost în mod tradiţional exclus din legea comunitară a achiziţiilor publice. Acest lucru va duce, inevitabil, la o deschidere şi o transparenţă mult mai mare, atât pentru industriile din domeniu, care vor avea un acces mai mare la noile pieţe, cât şi pentru potenţiali beneficiari, care vor cunoaşte adevărata valoare a produselor şi serviciilor achiziţionate (arme, muniţii şi material de război).

Potrivit ministrului Puşcaş, printre noile reguli se numără şi modalităţile şi procedurile de negociere a contractelor, statutul informaţiilor clasificate, reguli specifice pentru contractele de cercetare şi dezvoltare şi regulile de sub­contractare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb