NOI SPORURI ÎN ADMINISTRAŢIA LOCALĂ Venituri mărite cu maximum 50% pentru angajaţii primăriilor ce răspund de implementarea proiectelor europene

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 13 februarie 2023

Venituri mărite cu maximum 50% pentru angajaţii primăriilor ce răspund de implementarea proiectelor europene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus în consultare publică un proiect de regulament- cadru, care va duce la venituri salariale lunare mai mari cu maximum 50% pentru angajaţii din primării şi din consiliile judeţene care răspund de implementarea proiectelor de infrastructură finanţate din fondurile europene. Procentul de majorare salarială a indemnizaţiilor lunare pentru personalul din administraţia publică implicat în derularea proiectelor finanţate din fonduri europene va fi stabilit în funcţie de numărul proiectelor, tipul şi valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unităţile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar.

"Sunt multe exemple de comunităţi din toată ţara - oraşe mari sau mici sau chiar comune - pe care investiţiile din fonduri europene le-au schimbat din temelii. Or, fiecare astfel de schimbare are la bază proiecte pentru care se depune un efort uriaş din partea echipelor din instituţii. Sunt oameni care, cu priceperea şi cu ambiţia lor, au făcut posibile proiecte importante de infrastructură cu impact asupra condiţiilor de viaţă şi economiei. Aceşti oameni sunt perla coroanei pentru dezvoltarea comunităţilor şi ar trebui ca acest aspect să se regăsească şi în modul în care sunt recompensaţi. Veţi vedea că am introdus în regulament un articol care fix asta prevede, promovarea hărniciei în gestionarea proiectelor de infrastructură. Am spus că vor exista criterii de performanţă care vor fundamenta procentul acestor majorări. Ei bine, ele sunt cuprinse în Regulament, fiind o modalitate clară prin care premiem doar reuşitele de impact, nu dăm sporuri fără un fundament", a declarat Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Proiectul de Regulament-cadru se bazează pe prevederile HG nr.325/2018 şi conţine reglementări tehnice privind:

- condiţiile de înfiinţare a posturilor în afara organigramei pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv pentru proiectele aferente implementării Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă;

- criteriile de acordare a procentului de majorare salarială pentru personalul cu funcţia de bază în instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi/sau fonduri externe rambursabile, proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect, după cum urmează:

a) până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%;

b) între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%;

c) între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%;

d) între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%;

e) peste 80 ore se acordă o majorare salarială de 50%.

- criteriile pe baza cărora se majorează cu până la 50% indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene.

Conform noilor criterii, majorarea salarială va ţine seama de numărul de proiecte de la 1 până la 5 şi de valoarea cumulată a acestora până la 20 milioane lei, diminuată cu 50% în situaţia în care un procent de peste 50% din valoarea cumulată a proiectelor aflate în implementare reprezintă proiecte care au ca obiect capacitatea administrativă a beneficiarului.

Menţionăm că Guvernul a adoptat recent OUG nr. 19/2023 care prevede majorarea îndemnizaţiilor lunare pentru personalul din unităţile administrativ teritoriale care implementează proiecte europene. Majorarea prevăzută este de până la 50%, cu încadrarea în bugetul aprobat, stabilindu-se totodată că procentul de majorare salarială va fi stabilit pe baza unor criteriile incluse într-un regulament-cadru elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei împreună cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Dacă 50% din valoarea cumulată a proiectelor aflate în implementare reprezintă proiecte care au ca obiect capacitatea administrativă a beneficiarului, atunci sporul primit se poate ridica la maxim 25%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Liber la abuzuri!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb