Noile grupuri bancare din Italia vor trebui să-şi majoreze capitalul

D.I.
Internaţional / 11 februarie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Creditorii italieni care vor conduce noile grupuri bancare create în urma fuziunii a sute de bănci cooperatiste mici, trebuie să fie pregătiţi să-şi majoreze capitalul, dacă acest lucru va fi necesar, a declarat Ignazio Visco, guvernatorul Băncii Centrale a Italiei, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Creditorii italieni, care vor conduce noile grupuri bancare create în urma fuziunii a sute de bănci cooperatiste mici (BCC), trebuie să fie pregătiţi să-şi majoreze capitalul dacă va fi necesar, a declarat Ignazio Visco, guvernatorul Băncii Centrale a Italiei, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Italia forţează micile bănci cooperatiste din ţară să fuzioneze, iar cele două noi grupuri bancare care se formează se vor fi confrunta cu verificări ale activelor înainte de a ajunge sub supervizarea Băncii Centrale Europene (BCE) din cauza mărimii lor mari.

Această reformă este din ce în ce mai necesară, a declarat oficialul italian, într-un discurs susţinu la Verona în cadrul unei conferinţe pe teme bancare.

Băncile cooperatiste mici nu au reuşit să-şi majoreze capitalul de pe pieţele financiare şi se confruntă cu un declin al profiturilor, iar provizioanele lor pentru credite neperformante sunt mai scăzute, în pofida portofoliului masiv de NPL, care este cu două puncte procentuale peste media din Italia, a explicat Ignazio Visco, în vârstă de 68 de ani, membru al Consiliului guvernatorilor BCE.

Visco a adăugat: "Banca Italiei examinează cererea depusă de Cassa Centrale Raiffeisen pentru înfiinţarea unui grup bancar local. Discuţiile sunt în desfăşurare, există şi alte instituţii care au depus astfel de cereri: Iccrea şi Cassa Centrale Banca. Băncile lor mamă trebuie să vină cu planuri adecvate de majorare a capitalului, pentru a fi puse în practică când şi dacă va fi necesar".

Referindu-se la băncile italiene în general, Visco a cerut creditorilor să aibă o atitudine pro-activă şi să fie mai eficienţi în gestionarea creditelor neperformante, şi să profite de noile reglementări contabile pentru a face mai multe deprecieri de active.

Potrivit Bloomberg, actualul mediu economic ajută băncile să continue să-şi întărească bilanţurile şi să-şi reducă portofoliul de credite neperformante, a afirmat Visco, solicitând băncilor să facă eforturi pentru a-şi spori profiturile şi competitivitatea.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, oficialul a adăugat: "Investiţiile, reducerea suplimentară a costurilor, realizarea de fuziuni sau de consorţii pentru a ţine sub control costurile, ar trebui să fie priorităţile băncilor italiene".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb