Nokia lansează primul telefon care încorporează tehnologia NFC bazată pe SIM

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 aprilie 2009

Producătorul mondial de dispozitive mobile Nokia a anunţat lansarea celui de-al treilea dispozitiv integrat complet cu tehnologia NFC (Near Field Communication), în cadrul sesiunii de deschidere a celei de-a treia ediţii a conferinţei anuale WIMA, desfăşurată la Grimaldi Forum în Monaco.

Noul dispozitiv - Nokia 6216 classic - este primul telefon Nokia care încorporează tehnologia NFC bazată pe SIM, ceea ce permite operatorilor să integreze servicii NFC pe cartela SIM. Datorită tehnologiei NFC, utilizatorii vor beneficia de un plus de uşurinţă în utilizare, de împărtăşire de conţinut mai comodă - imagini, link-uri web, fişiere audio sau date de contact - precum şi de siguranţă sporită în efectuarea plăţilor şi tranzacţiilor de ticketing, toate acestea printr-o singură atingere a dispozitivului.

Nokia 6216 classic va fi livrat pe anumite pieţe, începând din al treilea trimestru al acestui an, la un preţ estimativ de 150 de euro, sumă care nu include taxele şi subvenţiile aplicabile produsului.

"Nokia 6216 classic va fi printre primele dispozitive comerciale de pe piaţă compatibil cu cerinţele operatorilor privind utilizarea cartelei SIM pentru efectuarea în siguranţă a tranzacţiilor utilizând tehnologia Near Field Communications", a afirmat Jeremy Belostock, director Near Field Communications Nokia. Cu Nokia 6216 classic şi aplicaţiile de ticketing pe cartela SIM poate fi înlocuită multitudinea de carduri din portofel. Datorită aplicaţiilor integrate pe SIM, utilizatorii îşi pot transfera aplicaţiile securizate pe următorul dispozitiv Nokia compatibil cu tehnologia NFC.

Informaţiile privind cardurile de credit ale deţinătorilor dispozitivului pot fi stocate în siguranţă pe cartela SIM şi apropierea dispozitivului de un terminal fără contact permite efectuarea rapidă a plăţilor şi utilizarea facilă a serviciilor de ticketing.

"Lansarea dispozitivului Nokia 6216 classic cu tehnologia NFC bazată pe SIM este un pas important pentru serviciile de plăţi şi ticketing," a afirmat Alex Sinclair, Chief Technology Officer, GSM Association. "Considerăm că lansarea noului dispozitiv va determina o implementare mai rapidă a tehnologiei şi estimăm că aceasta va marca lansarea pe piaţă a serviciilor NFC de către operatori", a spus Sinclair.

Alături de integrarea cu tehnologia NFC, Nokia 6216 classic dispune de capabilităţi pe care utilizatorii le aşteaptă de la dispozitivele mobile de ultimă generaţie, inclusiv cameră digitală, afişaj luminos, radio FM stereo şi music player, conectivitate 3G şi un slot microSD extensibil până la 8GB.

Tehnologia NFC permite utilizarea telefonului ca mijloc de plată sigur prin simpla atingere a telefonului de cititoarele de carduri de credit care dispun de tehnologie NFC, utilizarea telefonului mobil drept bilet de călătorie, vizitarea site-urilor preferate, accesarea unor servicii mobile, etc. Nokia este cel mai mare producător mondial de dispozitive mobile după cota de piaţă şi lider în industria de comunicaţii şi cea de Internet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb