NORICA NICOLAI (PNL): "Agricultura României rămâne una de subzistenţă"

V.B.
Companii / 8 mai 2014

Agricultura ţării noastre rămâne una de subzistenţă, piaţa forţei de muncă din acest sector fiind marcată de o pondere mare a fermierilor vârstnice, o excesivă dependenţă de activităţile agricole ale populaţiei din mediul rural, precum şi de un declin accentuat al veniturilor reale ale consumatorilor, a declarat ieri în Constanţa eurodeputatul PNL Norica Nicolai, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Soluţia pentru ieşirea din această criză sunt fondurile europene prevăzute prin Politica Agricolă Comună (PAC) 2014-2020", a explicat Nicolai.

Potrivit prevederilor noii PAC, în ciclul financiar 2014-2020, fermierii români vor primi mai mulţi bani pentru plăţile directe la hectar şi vor exista fonduri pentru sprijinirea tinerilor fermieri şi pentru agricultura ecologică.

Europarlamentarul a subliniat că gradul de absorbţie a fondurilor prevăzute prin PAC depinde în primul rând de cunoaşterea prevederilor acestei reforme.

Norica Nicolai a detaliat: "În acest moment, România are alocate prin PAC 11 miliarde de euro pentru subvenţii şi 8 miliarde pentru dezvoltare durabilă şi nu văd nicio strategie din partea Guvernului pentru a sprijini agricultorii români să acceseze cât mai eficient aceste fonduri. Pe de altă parte, este deplorabilă atitudinea candidaţilor de la celelalte partide care au transformat campania electorală într-un război al atacurilor la persoană, în loc să folosească acest prilej pentru a promova politicile europene şi avantajele cunoaşterii lor de către români".

Agricultorii autohtoni prezenţi la dezbatere au invocat piedicile birocratice din România la depunerea proiectelor şi au dat o serie de exemple despre apariţia de reguli înainte de rambursarea banilor pentru proiectele în derulare. Ei au solicitat ca Guvernul şi Parlamentul României să definitiveze de urgenţă planul cadastral al ţării, întrucât sunt dificultăţi în zonele rurale ce împiedică depunerea de proiecte. La rândul său, reprezentantul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Gheorghe Albu, a deplâns lipsa unui dialog real între Ministrul Agriculturii şi fermieri în ceea ce priveşte implementarea reformei PAC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb